• Reklam

Kemalpaşa Belediyesi'nde işçiler çıkarıldı, Başkan tatile gitti!

Kemalpaşa Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler, belediye binası önünde eyleme başladı. İşçilerin eylemi sürerken Kemalpaşa Belediyesi'nden konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlandı.

Kemalpaşa Belediyesi'nde işçiler çıkarıldı, Başkan tatile gitti!
05 Ağustos 2024 - 11:12

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından işçi atan belediyelere İzmir’in Kemalpaşa Belediyesi de katılmıştı. Belediye yönetimi ekonomik sorunları gerekçe göstererek belediye şirketi KEM-BEL’de çalışan 630 işçiden 127’sinin işine son vermişti.

Cuma günü mesai bitimiyle işten çıkarıldıklarını öğrenen işten çıkarıldıklarını öğrenirken işçilerin büyük bir kısmının önceki belediye başkanı Rıdvan Kayakalı döneminde işe alındığı kaydedilmişti. Öte yandan işçi çıkarmalardan bir gün önce yeni işe alımların yapıldığı da ileri sürülmüştü. Ayrıca işçi çıkarma kararı alan Başkan Mehmet Türkmen ve yardımcıları da izne ayrıldı.

Belediye binası önünde eylem başladı

İşten çıkarılan DİSK Genel İş  İzmir 7 Nolu işçiler, sendikanın çağrısıyla Kemalpaşa Belediyesi’nin önünde eylemlere başladı. Mesaide olan işçiler de eyleme destek verdi. ‘İşimizi geri istiyoruz’ pankartı açan işçiler attıkları sloganlarla da mesai iş başı yapana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladılar.

Kemalpaşa Belediyesi'nden açıklama geldi

Kemalpaşa Belediyesi, işçilerin belediye önündeki eylemleri sürerken bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, "Planlamamız dahilinde olmayan, hatta birçok konuda ortaya atılan iddiaların aksine yönelik çalışmalarımız söz konusuyken, oluşturulan sahte gündem ile belediyemizin çalışmalarını sekteye uğratabileceğine inanan kişilerin çabalarının beyhude olduğunu net olarak belirtiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Kemalpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

MANİPÜLASYONLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Kemalpaşa halkının kararı ile göreve geldiğimiz ilk andan itibaren halkımızın beklentileri ve çizdiğimiz gelecek planlaması dahilinde birçok önemli adımı kararlılıkla attık ve atıyoruz.

Süreç boyunca attığımız adımlarda, kişilere, gruplara, bir takım yapılara sağlanan imtiyazları ortadan kaldırıyor olmamızın bazı çevreleri rahatsız ediyor olduğunun bilincindeyiz.

Bundandır ki belediyemize yönelik uzunca bir süredir ardı arkası kesilmeyen manipülasyonlar, gerçek dışı yakıştırmalar söz konusu. Planlamamız dahilinde olmayan, hatta birçok konuda ortaya atılan iddiaların aksine yönelik çalışmalarımız söz konusuyken, oluşturulan sahte gündem ile belediyemizin çalışmalarını sekteye uğratabileceğine inanan kişilerin çabalarının beyhude olduğunu net olarak belirtiyoruz.

Son olarak bir süredir yayılmaya çalışılan 'Kütüphaneler Kapanıyor' söylemi tamamen gerçek dışı olduğu gibi kütüphanelerin etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızın olduğunu belirtmek isteriz. Bundan sonraki süreçte oluşturulmaya çalışılan her türlü sahte bilgi, belgeye karşı tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın altını çiziyoruz. Alacağımız her kararın, bugüne kadar olduğu gibi, sadece 120 Bin Kemalpaşalının lehine olacak şekilde titizlikle alınacağını ifade etmek isteriz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum