• Reklam

Konak Belediyesi mültecilerle vatandaşlar arasında bağ kuracak

KONAK Belediyesi'nin Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ve Konak Belediyesi Spor Kulübü Derneği ortaklığıyla yürüteceği Engel Tanımayanlar Projesi başladı.

Konak Belediyesi mültecilerle vatandaşlar arasında bağ kuracak
09 Kasım 2022 - 15:48 - Güncelleme: 09 Kasım 2022 - 15:50

Konak Belediyesi'nin uygulayıcısı olduğu, Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ve Konak Belediyesi Spor Kulübü Derneği ortaklığıyla yürütülecek Engel Tanımayanlar Projesi'nin protokolü, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile IOM Acil Durum Koordinatörü David Savard tarafından imzalandı.Konak Belediyesi'nde yapılan imza törenine Konak Belediye Meclisi Üyesi ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Burhan Yılmaz, Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme (ARGE) Müdürü Turan Ateş, Uluslararası Göç Örgütü İzmir Ofis Müdürü Pınar Genç Akçakaya, Ulusal İletişim Koordinatörü Gamze Adlı, Kıdemli İletişim Asistanı Cansın Gül Bakırcıoğlu, Kıdemli Proje Asistanları Ayşe  Gül Kaplan ve Anastasia Sağlam ile Proje Asistanları Oya Erbaş ve Ayşenur Sarı da katıldı.

'BELEDİYELER KİLİT ROLE SAHİP'

Törende konuşan Uluslararası Göç ÖrgütüAcil Durum Koordinatörü David Savard,Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile ekibine projeye sağladıkları yüksek enerji, azim ve hayata geçirme kararlılığı için teşekkür etti. Belediyelerin göç yönetimine yaklaşımlarının kilit bir role sahip olduğunu vurgulayan Savard, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta, Konak Belediyesi'ndeki ortaklarımızla yakın çalışmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Engel Tanımayanlar Projesi sosyal uyumu teşvik ederek, engellilik konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye hem yerel topluluktan hem de mülteci göçmen topluluktan engeli olan veya olmayan toplam 100 birey katılacak. Saha araştırması ve 12 haftalık eğitimin ardından 5 günlük bir kamp çalışması yapılacak ve tüm katılımcılar akranlarıyla sosyalleşirken, bilgilendirme ve farkındalık altında seanslara da katılım sağlayacak, beceriler kazanabilecek. Proje, topluluklar arasında birlikteliği de güçlendirecektir. Bu olağanüstü projeyi gerçekleştirmek için ortaya koyduğunuz zaman, çaba ve kararlılığınız için teşekkür etmek isteriz. Kişisel olarak da bugün burada bulunmaktan, bu harika grubun bir parçası olmaktan onur duydum ve minnettarım."

BATUR: BİZİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise Konak'ın göçten en fazla etkilenen ilçelerin başında geldiğine dikkat çekti. İlçe nüfusunun yüzde 14 civarındaki kesiminin engelli olduğuna da işaret eden Başkan Batur, "Bu proje bizi çok heyecanlandırıyor. Yerel yönetimlerin en önemli görevi ilçe sınırlarında yaşayanlara,göçle gelenler dahil olmak üzere, doğru hizmeti vermektir. Mülteci dediğimiz kesimlerin de belediyecilik imkânlarından faydalanmasını sağlamak ve en önemlisi de pozitif ayrımcılık yaptığımız engelli vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak belediyeciliğin en önemli kurallarından biridir. En fazla göçü alan ilçemizde bu tür projelerle, Uluslararası Göç Örgütü ve diğer kurumlarla bir arada, burada yaşayan bu kesimlerin de sıkıntılarını, problemlerini ortadan kaldıracak, onların hayat tarzlarını bir nebze de olsa değiştirecek çalışmaları üretmek görevimizdir. Pozitif ayrımcılık yaptığımız kadınlara, gençlere, çocuklara, engelli bireylere ve göçle bu sınırlar içine gelen kesimlere en iyi çalışmayı, hizmeti sunma konusunda başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bu çocuklarımıza vereceğimiz eğitimlerle onların sosyal düzeylerini belirli bir noktaya getirmek, hayata yeniden bağlanmalarını sağlamak bizim için çok önemli. Engellilere dönük en büyük projeyi yapan, Engelsiz Yaşam Köyü'nü hayata geçiren bir belediye olarak bizim için engelli bireylere, çocuklarımıza yapılan bu çalışma her şeyin üzerindedir. Proje sonunda umarım beklediğimiz sonuca ulaşalım. Hep birlikte başaracağımıza da inanıyorum" dedi.

100 KİŞİYİ ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VERİLECEK

Yerel topluluklar ile göçmenler ve mülteciler arasındaki iletişimi güçlendirmek, engellilik hakkında farkındalık yaratmak, engelli bireylerin topluma katılımlarını teşvik etmek amacıyla uygulanacak proje kapsamında, engelli bireyler öncelikli olmak üzere çocuk ve yetişkin göçmen, mülteci ve yerel halktan toplam 100 kişiye çeşitli eğitimler verilerek, kaynaştırma etkinlikleri düzenlenecek.

Mart ayı sonuna kadar 6 aylık süre içinde uygulanacak projede katılımcılara farkındalık, yaratıcı drama, yaratıcı resim eğitimleri verilecek ve engelli bireylerin yaşam koşulları hakkında bilgilendirme oturumları düzenlenecek. Projenin beşinci ayında çocukların ve ailelerin katılımıyla bir haftalık bir kamp yapılacak. Projenin son ayında da geri bildirim çalıştayının yapılması planlanıyor.Toplum entegrasyonuna katkı sağlamayı amaçlayan projenin benzer çalışmalara rol model olması hedefleniyor. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum