• Reklam

LGBT'li gruptan ayrımcılık iddiasıyla YouTube ve Google'a dava açıyor

Aralarında oyuncu ve şarkıcının da olduğu video içerikler üreten bir grup LGBT'li, YouTube'a, Google sahiplerini, videolara verilen reklamların engellenmesi yönünde, ayrımcılık iddiasıyla davaya hazırlanıyor

LGBT'li gruptan ayrımcılık iddiasıyla YouTube ve Google'a dava açıyor
16 Ağustos 2019 - 11:14 - Güncelleme: 16 Ağustos 2019 - 11:17

Video içerikler üreten bir grup LGBT birey, YouTube'un LGBT bireylerle ilgili videolara verilen reklamları engellediği ve bu videoların platformda bulunabilirliği ile erişimini kısıtladığını iddia etti. Grup, YouTube'un "eşcinsel" ya da "lezbiyen" gibi "tetikleyici kelimeler" içeren videolarındaki reklamları kaldırdığını, LGBT temalı videoları sık sık "hassas" içerik olarak etiketlediğini ve bu videoları arama sonuçlarında göstermediğini öne sürdü.

ARALARINDA ŞARKICI VE OYUNCU DA BULUNUYOR

YouTube hakkında dava açmaya hazırlananlar arasında 850 bin takipçisi olan bir kanal yöneten şarkıcı Bria Kam ve oyuncu Chrissy Chambers, cinsel eğitim videoları hazırlayan Amp Somers, trans bir erkek olarak yaşamını videolarla anlatan Chase Ross ve LGBT alanında eğitici videolar yayınlayan Lindsay Amer bulunuyor.

YOUTUBE İDDİALARI REDDETTİ

YouTube ise iddiaları reddederek videoların reklam geliri elde edip edememesinde veya arama sonuçlarında görünüp görünmemesinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği gibi unsurların etkili olmadığını söylüyor. YouTube Sözcüsü Alex Joseph, "Politikalarımızda cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliği gibi kavramlar yer almıyor ve sistemlerimiz de videoları bu unsurlara veya 'eşcinsel' ya da 'trans' gibi terimleri içermesine göre kısıtlıyor değil" dedi.

Joseph, ayrıca nefret suçunun önlenmesi konusunda çok ciddi yaklaşımları olduğunu ve bu konudaki kuralları ihlal eden içerikleri hızlı bir şekilde çıkardıklarını söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum