• Reklam

Liseli gençler Togg'ların bakım ve onarımında istihdam edilmek istiyor

TÜRKİYE'nin ilk yerli ve tamamen elektrikli aracı olma özelliğine sahip Togg'un üretiminin ardından 'Yeni Nesil Araçlar, Yeni Nesillerin Ellerinde' başlıklı Erasmus+ projesi hazırlayan İzmir'deki Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, Bulgaristan'daki Henry Ford meslek lisesinde 1 ay süresince elektrikli araçlar ve şarj istasyonları alanında staj yaptı.

Liseli gençler Togg'ların bakım ve onarımında istihdam edilmek istiyor
23 Temmuz 2023 - 12:59 - Güncelleme: 23 Temmuz 2023 - 13:01

Karabağlar İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Uğur Çelik, "Ülkemizde yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlar alanında çalışacak personele çok ihtiyaç var. Togg'ların bakım ve onarım işleri de yerli olmalı" dedi.

Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 'Yeni Nesil Araçlar, Yeni Nesillerin Ellerinde' başlıklı Erasmus+ projesi kapsamında 2 öğretmen eşliğinde Bulgaristan'a giden 8 öğrencisi elektrikli motorlar konusunda çalışan bir fabrikada 1 ay süresince staj yaptı. Öğretmenler Henry Ford Meslek Lisesi'nde 2 hafta yazılım ve donanımları ile müfredatı inceleyerek, iyi uygulamaları ve kullanılan materyalleri gözlemledi. Proje hakkında bilgi veren Karabağlar İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü ve bilgisayar öğretmeni Uğur Çelik, 12'nci sınıf öğrencilerinin okullarından mezun olmadan önce kazandıkları bu deneyimin büyük önem taşıdığını dile getirerek "Mezunlarımızın büyük çoğunluğu elektrikli araçlar alanında çalışmak istiyor. Bakım onarım noktasında çalışacak personele ihtiyaç var. Bu projeyi ihtiyaca karşılık vermek üzere hazırladık. Ülkemizdeki hiçbir meslek lisesinde elektrikli araçlar bölümü yok. Uzmanlaşmış bir alan değil. Alanda kullanılan teknik dilin öğrenilmesi ve gençlerimizin Togg gibi diğer elektrikli araçların bakım onarımını yapabilecek duruma gelmeleri için önemli bir deneyim oldu" dedi. Bulgaristan'da bazı otomotiv firmalarının elektrikli araçları meslek liselerine hibe ettiğini anlatan Çelik, "Ülkemizde de motor meslek liselerinde kullanılmak üzere elektrikli araçlara ihtiyaç var. Firmalar öğrencilerin öğrenim sürecine destek vermek için bunu yapabilir" diye konuştu.

'TOGG'DAN YANIT BEKLİYORUM'

Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü 12'nci sınıftan birincilikle mezun olan Fatih Karasaban (18) da "Okulu birincilikle bitirdim, tercih yapıyorum. Hem çalışıp hem okumak istiyorum. Avrupa'nın 17 ülkesine üretim yapan bir fabrikada çalışmak bizim için önemli bir tecrübeydi. Elektrik dc motorlarının üretimi yapılıyordu. Bu alanın önü açık. Ben Togg'a iş başvurumu yaptım, yanıt bekliyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum