• Reklam

Liseli Sıla, okul yolunda öldü

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde yolun karşısına geçerken otomobil çarpan 9'uncu sınıf öğrencisi Sıla Akgül (15), hayatını kaybetti.

Liseli Sıla, okul yolunda öldü
14 Aralık 2022 - 13:48 - Güncelleme: 14 Aralık 2022 - 13:55

Kaza, saat 08.00 sıralarında Muğla-Aydın kara yolu Salihpaşalar mevkisinde meydana geldi. Yatağan'dan Menteşe yönüne giden Tolga Yağcı'nın kullandığı 48 YP 233 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Sıla Akgül'e çarptı. İhbarla gelen sağlık ekipleri, Zübeyde Hanım Teknik ve Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Sıla Akgül'ü, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Sıla Akgül, tüm müdahalere rağmen kurtarılamadı. Sürücü Tolga Yağcı ise gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Sıla Akgül'ün yaşamını yitirdiği yolda önlemler alınmaması kamuoyunda tepkilere yol açtı. Gelecek Partisi Menteşe İlçe Başkanı Taner Akbulut yaşanan olaya, "Bozarmut, Bayır, Salihpaşalar ve Akçaova'da kaç can daha gidecek? Bir üst veya alt geçit yapılamazmıydı? Şimdi evine ateş düşen bu aileyi, kim hangi sözlerle nasıl teselli edecek?" diyerek tepki gösterdi.

KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASINA DA TEPKİ GELDİ
Yaşanan olaya sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren bir vatandaş da kalıcı yaz saati uygulamasını da eleştirerek, "Çok sıkıntılı bir kavşak orası. Ortadaki çiçeklik/peyzaj alanından yol doğru düzgün görünmüyor. Hafif eğimli bir kavşak, araçlar yolda kendi şeridinde kalmıyor. Bir de şu saat uygulamasına geri dönülmeli. Kazadan birkaç dakika sonra oradan geçtim işe gitmek için. Benzin istasyonunun totem ışıkları olmasa zifiri karanlık orası. Araçla geçenlerin daha dikkatli, kontrollü ve yavaş geçmesi gerektiği bir nokta" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum