• Reklam

"Mangal yasaklanmalı"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV'nin konuğu oldu, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Vaka sayılarının yükselmesi nedeniyle tedirgin olduklarını söyleyen Soyer, kentte son günlerde çıkan orman yangınlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı

"Mangal yasaklanmalı"
06 Ağustos 2020 - 11:11
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programının konuğu oldu.
Artan orman yangınlarına da değinen Soyer, mangal yasağı gelmesi gerektiğini ifade etti. Soyer; "Bir çok yerde bırakın mangalı ormana girişi yasaklarlar. İnsan eliyle yangınlar arttığında doğanın dengesi bozuluyor. Bence kesinlikle mangal yasağı getirilmeli.  Hele ağaçlık alanda ormanlık alanda. Yeni ağaçlandırılan bölgelere bir süre giriş yasaklanmalı. Dünya artık şunu anladı. Biz doğaya sahip çıkmazsak kendi geleceğimizi karratıyoruz. Doğa hastaysa biz iyi olamayız" şeklinde konuştu. 

İzmir bazında önemli açıklamalarda bulunan Soyer, son günlerde giderek artan koronavirüs vaka sayılarına ve ölüm oranlarına ilişkin endişe duyduğunu ifade etti.

Soyer'in açıklamalarının satır başları şöyle: 

VAKA ARTIŞI ENDİŞESİ
"İzmir'de vefatlar, Haziran ayında sıfıra inmişti. Şimdi biraz tedirginiz, çünkü artış var vaka sayılarında. Bilim kurulumuz sürekli olarak bizi uyarıyor, onlarda aynı kaygıyı taşıyor. Umarım vatandaşlarımız duyarlı olmaya devam eder. Aksi taktirde daha kötü bir tabloyla karşılaşabiliriz.

BUCA METROSU MÜJDESİ
Buca Metrosu… Uluslararası ihale için çağrıya çıktık. Ekim-kasım ayında gerçekleşecek. Yürüdükçe istasyonlar açıldıkça hizmete açacağız. 4,5 yıl bekletmeyeceğiz. İzmir tarihinin en büyük yatırımı. Karşıyaka Tramvayını Çiğli’ye uzandıran hattın ihalesini yaptık. Arka sıradakilere önceliğimiz değişmeyecek. Arka sıradakileri ön sıradakilerle ne kadar buluşturursak kentin refahı artacak 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum