• Reklam

Manisa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesindeki 5 mahalleyi kapsayan toplam 2 bin 300 konutluk, kentin en büyük kentsel dönüşüm projesinin son durumu için basın toplantısı düzenlendi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaklaşık 4 ay muvafakat görüşmeleri sonucunda projenin 1'inci etabının büyük halk desteği ile kabul edildiğini söyledi.

Manisa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor
09 Şubat 2022 - 14:21 - Güncelleme: 09 Şubat 2022 - 14:24
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, düzenlediği basın toplantısında Manisa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Şehzadeler Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Çelik, "Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerimizde, 365 dönümlük alan üzerinde hayata geçirilecek, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili göreve geldiğimiz günden bu yana verdiğimiz emeklerin karşılığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2014 yılında üzerinde çalışmaya başladığımız proje, söz konusu bölgenin 2016 yılında, ' 6306 sayılı Afet Riski Altındaki alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' kapsamında riskli alan ilan edilmesiyle hız kazandı. Riskli alan ilan sürecinin ardından TOKİ ile görüşmelerimiz başladı ve 2017 yılında bölgedeki yapıların yerine, yapılacak olan yeni konutlar için TOKİ ile belediyemiz bir protokol imzaladı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ yetkilileri ile sayısız kez bir araya gelip, proje üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çelik, "Teknik raporlar, imar planları, mimari projelerin hazırlanması süreçleri derken sıra hak sahipleri ile görüşülme ve onlarla anlaşma yapılmasına geldi. Kentsel Dönüşüm Ofisimiz'de, 75 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek birinci etap için, toplam 654 meskenin hak sahiplerinden, 637'si ile görüşülmüş ve 597'si ile anlaşma imzalanarak, mesken bazında uzlaşma da yüzde 91.28 oranına ulaşılmıştır. Yine toplam 8 dükkan sahibinin tamamı ile görüşmeler yapılmış ve yüzde 100 anlaşma sağlanmıştır. Alanın arsa bazında ise yüzde 77.27 oranında hak sahipleri ile anlaşmaya varılmıştır.  Bu proje ile ilgili süreç içerisinde, projemize halkımızdan destek gelmez ise tamamen iptal edeceğimizi duyurmuştuk. Yerinde dönüşümü, yıllardır bu bölgede çok zor şartlar altında yaşayan vatandaşlarımızın, yine bu bölgede en güzel konutlara kavuşması için istemiştik.  Hemşerilerimiz bizim bu yaklaşımımız karşılığında, bugün projenin birinci etabında yüzde 91.28 oranında,  tam destek vermiş ve uygulanabilirliği sağlanmıştır" diye konuştu.

'TOPLAM 2 BİN 300 KONUT YAPILACAK'

Kentsel dönüşüm projesinin tamamının yaklaşık 365 bin metrekare alanda uygulanacağını ilk etabın 75 bin metrekare alanı kapsadığını söyleyen Başkan Çelik, "Bu alanın tamamında yaklaşık 2 bin 300 konut yapılacak. Bu konutlar 2+1 ve 3+1 şeklindedir. Konutlarımızın her biri en güncel inşaat standartlarında yapılacaktır. Ayrıca bölgeye yeni okullar, çocuk oyun parkları, otoparklar ve sosyal donatı alanları yapılacaktır. Vatandaşımız mevcut konutunun değeri toplam borçtan düşüldükten sonra kalan ücreti, ister peşin ödeyebilir, isterse 180 aya kadar vade ile ödeyebilecek. Devletimizin sunduğu bu imkan ile hak sahiplerimizin projemize verdiği destek en üst düzeye çıkmıştır" diye konuştu.  

Kentsel dönüşüm projesinin birinci etabı için bakanlığın ihale sürecini başlattığını kaydeden Başkan Çelik, 1'inci etap bölgesinde evleri bulunan vatandaşların evlerini boşaltmaları için 30 Nisan'a kadar verildiğini kaydetti. Boşaltılan evlerin hemen yıkılacağının altını çizen Başkan Çelik, "Bakanlık, ihale sürecini tamamlayarak, bölgeyi müteahhit firmaya teslim edecek. Boşaltılan binaların yıkımı belediye tarafından yapılacak. Proje, Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum