Manşet Türkiye: Aydın neden kokuyor, lütfen kamuoyunu aydınlatın

    Aydın Efeler'i dün akşam saatlerinde saran esrarengiz koku, yapılan çelişkili açıklamalar nedeniyle korku ve paniğe neden oldu. Valilik ve büyükşehir belediyesi farklı açıklama yaptı. Vatandaşlar çareyi maske takmakta buldu

    Manşet Türkiye: Aydın neden kokuyor, lütfen kamuoyunu aydınlatın
    09 Ekim 2019 - 13:33 - Güncelleme: 09 Ekim 2019 - 13:40

    Aydın'ın Efeler İlçesi'ni dün akşam saatlerinde 'kötü bir koku' sardı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in talimatıyla harekete geçen ekipler, kokunun peşine düştü. Valilik kokunun nedeni olarak, Aydın Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Tesisleri'nin bulunduğu Zindanderesi'ndeki çöplükte çıkan yangını gösterdi. 

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, gece yarısından sonra bir basın bülteniyle, valiliğin açıklamasını yalanladı. Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'ın talimatıyla vatandaşların cep telefonuna gönderilen, "“Değerli hemşehrilerim, sağlığınız için bu akşam tüm ilçemize yayılan zehirli havayı solumayın. Evlerinizden çıkmayın, kapı ve pencerelerinizi kapalı tutun. #JeotermaleHayir” mesaj nedeniyle korku ve panik zirve yaptı.

    Bugün devreye giren AFAD ekipleri tarafından yeni bir açıklama yapıldı ve kötü kokunun jeetormal tesislerinden çıkan gazdan kaynaklandığının belirlendiği ifade edildi. Bu arada sosyal medyanın etkisiyle büyüyen tedirginlik yüzünden vatandaşlar maske takmaya başladı. Şimdi Manşet Türkiye olarak, kentin en sorumlu koltuğunda oturan iki isme soruyoruz:

    Aydın Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger;

    Üzerinden bu kadar saat geçmesine rağmen, bu kokunun kaynağını neden belirleyemediniz? Neden kamuoyunu rahatlatacak sağlıklı bir açıklama yapamadınız? Kokunun kaynağı jeotermal tesislerinden sızan gaz ise, ne yapmayı düşünüyorsunuz?

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu;

    Üzerinden bu kadar saat geçmesine rağmen, bu kokunun kaynağını belirleme konusundan neden yetersiz kaldınız? Kamuoyunda korku ve paniğe neden olacak açıklamaları neden önleyemediniz? Neden hızlı biçimde bir kriz yönetimi oluşturamadınız?

    YORUMLAR

    • 0 Yorum