• Reklam

Menemen'de proje değiştiren kütüphaneler hızla ilerliyor

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Ege’nin en büyük kütüphanesinin kaba inşaatının tamamlandığını belirterek çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Menemen'de proje değiştiren kütüphaneler hızla ilerliyor
12 Ağustos 2024 - 10:49
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Ege’nin en büyük kütüphanesinin kaba inşaatının tamamlandığını belirterek çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Kütüphanelerin büyüklük ve içerik bakımından ilklerle dolu olduğuna dikkat çeken Başkan Pehlivan, “8 bin 500 metrekarelik alanda temelini attığımız Ulukent Kütüphanemiz için proje alanında bulunan bir ağacı kesmemiz gerekiyordu. Mimar arkadaşlarla görüşerek projeyi içine ağacı dâhil edecek şekilde yeni baştan planladık. Yok etmek yerine projemizi değiştirdik. Aynı kütüphanemizde elektrik enerjisini güneş panellerinden karşılamak için hazırlık yapıyoruz. Her yönüyle doğa dostu olan projelerimizi Menemen’imiz ve İzmir’imiz, bölgemizin hizmetine açacağımız günler için hazırlıyoruz” dedi.



Örnek Belediyecilik

Eğitime verdiği desteklerle örnek gösterilen Menemen Belediyesi, ilçede öncelikle gençlerin ve çocukların yoğun olarak yararlanacağı kütüphanelerin yapımına devam ediyor. İçlerinde çalışma alanları, matematik ve seramik alanları başta olmak üzere çeşitli atölyeler, konferans salonu, sergi alanları, mini cep sinemaları ve toplantı salonları gibi birçok nitelik barındıran iki dev kütüphanesinin kaba inşaatları tamamladı.
Ağaç kesilmedi, proje değişti!



Ege'nin en büyük kütüphanesi olacak olan 8 bin 500 metrekare alana sahip Ulukent Kütüphanesi ve yine Ege Bölgesi'nin en büyük ikinci kütüphanesi olacak 5 bin 500 metrekare alanda yer alan İlhami Gürsoy Kütüphanesi açıldığında başta öğrenciler olmak üzere 7'den 77'ye tüm Menemenliler ve kitap kurtlarını bir araya getirecek. Her iki kütüphanenin tamamlanması için çalışmalar devam ederken Ulukent Kütüphanesi, doğa dostu mimari tasarımıyla büyük ilgi görüyor. Kütüphanenin inşaat alanında yer alan bir ağacı kesmemek için, projede revizyona giden Menemen Belediyesi, kütüphanenin enerji ihtiyacını da binada yer alacak olan güneş panelleriyle karşılayacak.

“En kıymetli eserler…”

Her iki tesisin de Menemen’i, İzmir'i ve bölgeyi geleceğe taşıyacak önemli duraklar olacağına vurgu yapan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Her zaman kentimizin geleceğine yatırım yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Eğitime, spora, kültür ve sanata yaptığımız yatırımlarla hem Menemen'in ve İzmir’in geleceği olan evlatlarımızı, hem de kent ekonomimizi düşündük. Menemen'in 3 yılda İzmir'in, 5 yılda da Türkiye'nin refah düzeyi en yüksek, en görsel, en nezih kenti olacağını ifade ederken, bunu sadece bir söylem değil vizyon olarak ortaya koyduk. Bu vizyonumuzu hayata geçirmek için gerekli adımları kararlılıkla atıyoruz. Ulukent ve İlhami Gürsoy kütüphanelerimiz birer ilim irfan yuvası olarak Menemen'e kazandırdığımız en kıymetli eserlerden ikisi olacak. Kaba inşaatı biten tesislerimizi doğa dostu olarak planladık. Enerjinin büyük kısmını güneş panellerinden sağlayacağız. Öte yandan Ulukent Kütüphanemizin projesini alanda bulunan bir ağacın kesilmemesi için değiştirdik. Proje ağacı da içine alacak şekilde yeni baştan hazırlandı. Şimdi kaba inşaatı biten kütüphanemizin içerisinde duruyor. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. En kısa zamanda hemşehrilerimizin de katılımıyla gurur ve heyecanla açmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum