'Mucize tedaviler' ve diğer yanıltıcı sağlık haberlerine silah açıldı

    Facebook ve YouTube, uygulamalarındaki sahte sağlık haberlerini azaltma konusunda çalışma yürütüyor

    'Mucize tedaviler' ve diğer yanıltıcı sağlık haberlerine silah açıldı
    03 Temmuz 2019 - 12:13

    Sosyal medyada birkaç dakikadan daha fazla zaman geçirirseniz, büyük olasılıkla bir diyet hapı için bir reklamla veya bir şey için mucize bir tedaviyi başlatan "eczacılar ondan nefret" gibi bir şey söyleyen bir yazıyla karşılaşırsınız. Facebook, en son sıralama değişiklikleriyle clickbait sağlık haberleri için yeni bir tedavi deniyor .

    Facebook'un ürün müdürü Travis Yeh Salı günü yaptığı açıklamada, " İnsanların sansasyonel veya spam içerikli yayınları sevmediğini ve yanıltıcı sağlık içeriğinin toplumumuz için özellikle kötü olduğunu biliyoruz. " Dedi. 

    Facebook, sahte sağlık haberlerini azaltmak için iki güncelleme planladığını söyledi. Birincisi, bir gönderinin abartılı mı yoksa aşırı derecede yanıltıcı mı olduğunu ve ikincisi, gönderinin sahte iddiaya dayanarak bir ürün veya hizmeti destekleyip desteklemediğini dikkate alacaktır. Facebook daha fazla yorum yapma talebine hemen yanıt vermedi.

    YouTube, Salı günü yayınlanan The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir rapora göre benzer sorunlar yaşıyor ve şirket sahte kanser tedavisi kanalları için reklamları kesti.

    Bir e-postada, YouTube tıbbi konulardaki yanlış bilgileri ele almaya çalıştığını söyledi.

    Bir YouTube sözcüsü, "Sistemlerimiz mükemmel değil, ancak bu alanda ilerleme kaydettik ve kanser tedavileriyle ilgili genel sonuçların genellikle en üstte yetkili kaynaklardan gelen videolar içerdiğini gördük." Dedi. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum