• Reklam

Muğla Büyükşehir Konservatuvarı 392 öğrenciyle eğitime başladı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, 392 öğrenci ile 2022-2023 eğitim öğretim yılına törenle başladı. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Umuyor ve diliyorum ki sanatçıların öldürülmediği, festivallerin yasaklanmadığı, gençlerin özgürce düşünebildiği ve her türlü faaliyetini ortaya koyabildiği bir ülke haline geleceğiz. Bu amaç için kol kola hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Muğla Büyükşehir Konservatuvarı 392 öğrenciyle eğitime başladı
11 Ekim 2022 - 12:04 - Güncelleme: 11 Ekim 2022 - 12:05

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı 2022-2023 eğitim öğretim yılı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı. Törene, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci ve öğrenci velileri katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 Kasım 2015 yılında kurulan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, halk müziği ve sanat müziği bölümlerinden 48 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerine başladı. Bu yıl Türk Halk Müziği bölümünde 44, Türk Sanat Müziği bölümünde 66, Türk Halk Dansları bölümünde 96, tiyatro bölümünde 85, bale bölümünde 57, çocuk korosunda 44 olmak üzere toplam 392 öğrenci bulunurken, bugüne kadar konservatuardan 141 öğrenci mezun oldu. Mezun olan 8 öğrenci devlet konservatuvarı ve müzik bölümlerinin çeşitli dallarını kazandı.

'SANAT TOPLUMSAL DOSTLUK, KARDEŞLİK VE BARIŞIN MAYASIDIR'

Muğla'nın tarım, turizm ve kültür kenti olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bu üç ayak üzerinde Muğla'yı geleceğe taşıyacaklarını sanatın ve sanatçının destekçisi olacaklarını vurguladı. Başkan Gürün, "Muğla'mız birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin sanat, mimari, müzik, halk dansları ve kültür izlerine sahip. Sanat toplumsal dostluk, kardeşlik ve barışın mayasıdır. Sanat ve bilimde geri kalmış toplumlarda kin, nefret ve şiddet artış göstermektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Fikirler ve devrimler sanatla yayılır', 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir.' Umuyor ve diliyorum ki sanatçıların öldürülmediği, festivallerin yasaklanmadığı, gençlerin özgürce düşünebildiği ve her türlü faaliyetini ortaya koyabildiği bir ülke haline geleceğiz. Bu amaç için kol kola hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Hep birlikte güzel günlere ulaşacağız" dedi. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum