• Reklam

Muğla Milas ve Bodrum'da yangın. İzmir Karabağlar'da köy boşaltıldı

 Bakan Pakdemirli, "Dört noktada yangın var en önemlisi Karabağlar mevkisinde. İzmir Karabağlar'daki yangın ile ilgili bir köyün boşaltılmasına karar verdik" dedi.

Muğla Milas ve Bodrum'da yangın. İzmir Karabağlar'da köy boşaltıldı
18 Ağustos 2019 - 19:41 - Güncelleme: 18 Ağustos 2019 - 19:41

Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçeleri ile İzmir'in Karabağlar ve Urla ilçelerinde orman yangınları çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İzmir'in Karabağlar ve Urla ilçelerinde orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Karabağlar'daki söndürme çalışmalarını helikopterle havadan denetledi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli,  "Türkiye'deki yangınlara toplam 23 helikopter, 250 arazöz, bin personel ve 35 dozerle müdahale ediyoruz. Kamunun tüm kurumları çalışıyor. Üzerindeyiz. Hava şartlarının olumsuzluklarına rağmen inşallah en yakın zamanda tüm yangınları kontrol altına almayı hedefliyoruz" açıklaması yaptı.

Bakan Pakdemirli, İzmir Karabağlar'daki yangın nedeniyle bir köyün boşaltılmasına karar verdiklerini de vurguladı. Bakan Pakdemirli, "Dört noktada yangın var en önemlisi Karabağlar mevkisinde. Karabağlar'daki yangın ile ilgili bir köyün boşaltılmasına karar verdik" dedi.

yangin2.jpg

MUĞLA VE İZMİR'DE ORMAN YANGINLARI DEVAM EDİYOR 

Muğla'nın Milas ilçesi Akgedik Barajı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre orman bölge müdürlükleri bünyesindeki 9 helikopter, 27 arazöz, 12 su tankeri, 3 dozer ve yaklaşık 160 orman işçisiyle müdahale ediliyor.
Sarp bölgede etkili olduğu için karadan müdahalede güçlük çekilen alevlerin yayılması kısmen durduruldu. Yangın çıkan bölgeye yakın her hangi bir yerleşim yeri bulunmuyor. Daha önce 2006'da da yangın çıkan alanda, genç kızılçam ağaçlarının yoğun olduğu belirtildi. Bu arada, Muğla'nın diğer ilçesi Milas'ta öğlen saatlerinde Akgedik Barajı mevkisindeki ormanlık alanda başlayan orman yangını da devam ediyor. 

İZMİR'DE DE YANGINLAR ÇIKT

İzmir'in Karabağlar ilçesi Tırazlı Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda da henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Karabağlar'da bir köyün boşaltılmasına karar verildi. Yangına 4 helikopter ve 15 arazözle müdahale ediliyor. Rüzgar nedeniyle alevlerin yayılma ihtimalinin bulunduğu, ekip sayısının artırılacağı öğrenildi. Söndürme çalışmaları devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum