• Reklam

Muharrem İnce: Parti kuracağız

Memleket Hareketi adı altında Türkiye'yi dolaşan ve yeni parti kurma hazırlığında olduğunu ifade eden Muharrem İnce, Youtube'da gazeteci Fatih Portakal'ın kanalına konuk oldu.

Muharrem İnce: Parti kuracağız
08 Aralık 2020 - 16:17

Portakal'ın 'Siz parti kuracak mısınız, öyle bir niyetiniz var mı?' sorusuna "Kuracağız" yanıtını veren İnce, "CHP'de demokrasi kalmamıştır artık. Partiyi ele geçirdiniz, koltuklarınıza oturdunuz, tüzüğü değiştirdiniz, partide demokrasi yoksa Türkiye'ye demokrasi getirme şansınız yoktur. Onun için bunlara meydan okuyacağım. Asla susmayacağım" diye konuştu.

İnce şöyle devam etti:

"Hemen hemen isim belli. Memleket Hareketi'ne yakışır bir isim olacak. Tek başımıza 50+1 alacağız. CHP'den görüştüğüm isimler var gelecekler, inanıyorum."

"Cumhur İttifakı'nda olmayacağım kesin. Biz yola çıkarken 50+1'i alacağız diye çıkıyoruz, ittifakla yola çıkılmaz. Seçim dönemi yaklaşınca duruma bakacağız ama asla Cumhur İttifakı'nda olmayacağız. CHP ile neden ittifak yapmayalım? Memleketin geleceği için yaparız neden yapmayalım."

İnce, seçim konusunda da "2023'e kalmayacağını kesin görüyorum ama ne zaman olur bilmiyorum. Daha erken olacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise İnce, "Bu böyle yarım kalmayacak demiştim. İstiyorum. Kenarından döndük zaten. Eğer 1 ay daha erken olsaydı, 51 değil 81 gün önce aday olsaydım, CHP bazı hataları yapmasaydı bugün cumhurbaşkanıydım. Tekrar aday olmayı ben istiyorum tabi ki" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum