Narlıdere Huzurevi'nde 'koronavirüs' iddiası!

    CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir güvenlik görevlisi ve garsonun koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığı iddialarını meclis gündemine taşıdı

    Narlıdere Huzurevi'nde 'koronavirüs' iddiası!
    31 Mart 2020 - 13:25 - Güncelleme: 31 Mart 2020 - 13:32

    65 yaş ve üzerinde olanlar için sokağa çıkma yasağı getirildiğini, yaşlıların 1. Derece risk grubu içinde olduğunu, bu nedenle özel önlem alınması gerektiğini belirten Arslan, “Yerel yönetimler başta olmak üzere toplumun her kesimi bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çaba harcıyor, durum bu kadar hassasken Narlıdere Huzurevinde virüs tedbirlerinin yeterli olmadığı iddiaları kabul edilmezdir.” ifadelerini kullandı.

    "İHMAL VARSA HESABINI SORARIZ"
    Arslan açıklamasında “Umarım iddialar asılsızdır. Burada söz konusu olan insan hayatıdır. En küçük bir tedbirsizlik, ihmal görürsek bunun hesabını en ağır şekilde sorarız. İddiaları meclis gündemine taşıdık, gerekirse yargıya da taşırız, her türlü önlemin alınması için gereken çabayı sonuna kadar gösteririz.” görüşlerine yer verdi.

    İzmir Milletvekili Ednan Arslan tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması için TBMM Başkanlığına verilen önergede; huzurevinde çalışan bir güvenlik görevlisi ile garsonun koronavirüs testinin sonucu ile huzurevindeki koronavirüs önlemlere ilişkin sorular yer aldı.

    ednan-arslan-7458df.jpg

    Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

    “Çin’in Wuhan kentinde başlayan iki ay gibi kısa bir sürede tüm dünyayı etkisi alan virüs toplumsal yaşamı felç etti, ülke ekonomilerinde büyük sorunlara yol açıyor. Ülkeler ardı ardına sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere ağır önlemler alıyor, ekonomik yardım paketlerini devreye sokuyor. Ülkemizde de vaka sayısında yükseliş hızla devam ediyor, kaygı veren can kayıpları yaşıyoruz. Vatandaş bir taraftan virüs tehdidi altında diğer yandan geçim sıkıntısı.

    Virüs en çok 1. derece risk grubu dediğimiz yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanları etkiliyor. Bu nedenle 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı getirildi. Yaygın test, etkin izolasyon ve şeffaflık önlemleri virüsle mücadelenin sac ayağı, birinden ödün verildiğinde neler yaşandığını İspanya ve İtalya örneğinde gördük. Bu ülkelerde yaşananlar bize gösterdi ki 1. derece risk grubunda olanlar için daha sıkı önlemler alınması gerekiyor.

    "DERHAL GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR"

    Toplumlar bazı insani değerler üzerinde yükselir ve gelişirler. Yıllarca ülkesi için çalışmış sanat, bilim, tarım, sanayi gibi sayısız alanda katkı sağlamış büyüklerimiz bu değerin en önemli parçasıdır. Onlar ürettikleriyle dünün mimarları, deneyimleriyle geleceğin ışığıdır. Şimdi hizmet sırası bize düşüyor, devlete düşüyor. Özellikle huzurevinde ve rehabilitasyon merkezinde yaşamlarını sürdürenlere daha özel bir ilgi gerekiyor.

    Hal böyleyken huzurevleri ve rehabilitasyon merkezleriyle ilgili şikayetler bitmiyor. Narlıdere Huzurevi ile ilgili iddialar vahim, bu iddialar biri güvenlik diğeri garson iki personelin koronavirüs testinin pozitif çıktığı, bunun üzerine gerekli önlemlerin alınmadığı yönünde. Ayrıca farklı nedenlerle huzurevi dışına çıkmak zorunda kalan yaşlıların dönüşte huzurevine kabul edilmediği şikayetleri de var.

    Huzurevi yönetimi, valilik ve ilgili bakandan acil açıklama bekliyoruz. Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde koronavirüs önlemleri nelerdir? Kaç personelin testi pozitif çıkmıştır? Burada yaşamını sürdüren kaç kişiye test uygulanmıştır? Bu testlerin sonuçlar nedir? Hayatını kaybeden var mıdır? Bir ihmal varsa giderilmesi için hangi önlemler alınmıştır? İhmal söz konusu ise sorumluları hakkında hangi işlemler başlatılmıştır? Bu sorular ivedilikle, açık ve net bir şekilde yanıtlanmalıdır. Bu kurumumuzda derhal gerekli önlemler alınmalıdır.

    Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizim orada yaşayan 700 yaşlımıza minnet borcumuz vardır. İnsani değerlerimiz bu konuda hepimize sorumluluk yüklemektedir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum