S-400 kullanacak ilk NATO ülkesiyiz

    Şu an da elinde S-400 füze sistemi olan bir NATO üyesi yok. Türkiye bu sistemi alan ilk ülke oldu. Bundan olsa gerek Fransa basınına konuşan bir NATO yetkilisi, "Türkiye'nin S-400 alımının potansiyel sonuçlarından ötürü endişeliyiz" açıklamasında bulundu

    S-400 kullanacak ilk NATO ülkesiyiz
    12 Temmuz 2019 - 14:49 - Güncelleme: 12 Temmuz 2019 - 14:58

    Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Hava Savunma Sistemleri'nin teslimat sürecinin sabah saatlerinde başlamasıyla birlikte NATO tarafından ilk açıklama geldi.

    Fransa basınına konuşan bir NATO yetkilisi, NATO müttefiki Türkiye'nin bu kararı almasından dolayı "endişeli" olduklarını söyledi. Alınan S-400 sistemlerinin müttefik sistemlerle uyumsuz olduğunu söyleyen NATO yetkilisi, "Türkiye'nin S-400 sistemini edinme kararının oluşturacağı potansiyel sonuçlardan ötürü endişeliyiz. NATO'nun görev ve operasyonlarının yerine getirilmesi hususunda temel nokta, üye ülkelerin silahlı kuvvetlerinin birlikte çalışabilirliğidir" dedi.

     


    S-400 KULLANACAK İLK NATO ÜLKESİ

    Şu anda elinde S-400 füze sistemi olan bir NATO üyesi yok. Türkiye'ye bu sistemi alan ilk oldu. Bununla birlikte, Yunanistan'ın elinde bir önceki versiyonu olan yine Rus yapımı S-300 füzeleri var. Yunanistan, bu füzeleri NATO üyesi olmayan Güney Kıbrıs'tan satın almıştı.

    TÜRKİYE  İLK KEZ YUNANİSTAN VE ERMENİSTAN SINIRINA FÜZE YERLEŞTİREBİLECEK

    NATO, Türkiye'ye satılan AB üyesi ülkelerin ve ABD'nin savunma alanındaki silahlarında bazı kısıtlamalar uyguluyor. Bu kısıtlamaların başında, Türkiye'nin aldığı füze sistemlerini Ermenistan ve Yunanistan sınırlarına yakın bir noktaya konuşlandırmaması yer alıyor. Rusya'nın Türkiye'ye bu tarz bir kısıtlama getirmesi ise beklenmiyor. Haliyle Türkiye ilk kez Yunanistan ve Ermenistan sınırına füze yerleştirebilecek.

     

    İHA- İNTERNETHABER

    YORUMLAR

    • 0 Yorum