• Reklam

Öğrenciler zeytinyağı üretiminin tarihine yolculuk yaptı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencileri 'Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi'ni' ziyaret etti. Müzeyi dolaşan öğrenciler, rehberlerden zeytinyağının Antik dönemden günümüze kadar olan süreçteki üretim teknolojileri hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler zeytinyağı üretiminin tarihine yolculuk yaptı
23 Aralık 2021 - 15:42 - Güncelleme: 23 Aralık 2021 - 15:44
Caferli Mahallesi'nde 3 bin metrekare alan üzerine kurulu olan  'Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi, ADÜ Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, rehberler eşliğinde müzedeki 11 salonu dolaşıp, Antik dönemden günümüze kadar olan süreçteki zeytinyağı üretiminde kullanılan teknolojileri görme fırsatı buldu. Gezi sonunda öğrencilere Tarımda Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Dr. Ayşe Şerifoğlu tarafından Ege Bölgesi'nde tarımı yapılan zeytin çeşitleri anlatıldı.

'MUTLAKA GÖRÜLMELİ'

Gastronomiyle ilgilenen herkesin müzeyi mutlaka görmesi gerektiğini belirten ADÜ Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi Bahar Koçyiğit, "Müzeyi dolaşmaktan büyük keyif aldım. Mutlaka görülmesi gereken bir yer. Zeytinyağı, gastronominin gelişiminde önemli bir yere sahip. Müzede en çok Yunanlıların zeytinyağı üretiminde kullandıkları aletlerin sergilendiği bölüm ilgimi çekti" dedi. ADÜ Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Alev Topçu ise "Zeytinyağı üretimi geçmişten günümüze kadar Ege Bölgesi'nde yoğun olarak yapılıyor. Bugün öğrencilerimle birlikte müzeye gelip dersimizi uygulamalı bir yöntemle yaptık" diye konuştu.
 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum