• Reklam
Miyase BÜLBÜL

Miyase BÜLBÜL


ÖNCE BAĞIRSAKLARIN TEMİZLİĞİ

10 Mayıs 2019 - 15:57

DETOKS

 

Detoksifikasyon, vücudun toksinlerden arınması demektir. Vücut öyle muazzam bir mekanizmadır.

Göz kırptığımızda, adım attığımızda, uyurken dahi enerji kullanımından dolayı ortaya çıkan metabolik asitleri rahatlıkla temizler. Ancak asit, yani toksin düzeyi arttıkça, vücuttaki doğal asit tamponlama sistemleri yetersiz kalır, toksinler hücrelerin içine birikir ve onların tam performansla çalışmalarını engeller, yapılarını bozar.

Toksin atıkların vücudumuzdan atılması gençlik zamanlarında, hücreler daha yıpranmamış, büyüme hormonu salgısı yüksekken çok kolaydır. Ancak yıllar geçip de yaş ilerledikçe hücreler yıpranır, büyüme hormonu düzeyi düşer ve toksin maddelerin atılması zorlaşır.

Fazla toksin (asit), yıllar içinde, kana nüfuz etmemesi için vücut tarafından yağ olarak depolanır. Giderek karaciğer yağlanır ve safra kesesinin yağları sindirmesi zorlaşır.

Böbrekler tembelleşir, fazla aside üreye çevirerek atmakta yavaşlar. Cilt parlaklığını kaybeder, soluklaşır, cildin nem oranı düşer ve kırışıklıklar artar.

En önemlisi, bağırsaklarda mukoid plaklar meydana gelir ve kan dolaşımını zehirler. Fazla asit yükünden oluşan toksinler bağışıklık sistemimizi ve ruh sağlığımızı olumsuz yönde etkiler.

Vücudumuza, dolayısıyla sağlığımıza zarar veren, bizi tehdit eden toksinlerden kurtulmak için vücudun pH değerini korumaya yönelik detoks ya da özel bir oruç uygulamak gerekir. Masajlar, banyolar, yapılacak egzersizlerle bu beslenmeyi desteklemektir.

 

SU TOKSİNLERİ ATAR

 

En önemli ve evrensel toksit atıcı, çözücü sudur. Su yeterli süre tanındığında, neredeyse tüm toksinleri çözüp eriyik haline getirir ve atılım için başka bir yere taşır. Detoks süresince toksin atıkları eritebilmek için filtre edilmiş alkali ya da temiz su içmek gerekir.

Detoksun önemli diğer elementi oksijendir. Oksijen bakteri ve virüsleri öldürür, toksinleri nötrleştirir, kanı, dokuları ve hücreleri arıtır. Bu sebepten dolayı detoks sırasında takviye oksijen alımı önemlidir. İster oksijen alınan özel kurumlara giderek ister doğada, deniz kenarında yürüyüşlere çıkarak oksijen alış miktarınızı arttırılır.

Detoks ağırlıklı taze organik meyve, sebze, bunların suları, yeşillikler, filizlendirilmiş tohumlar, suda bekletilmiş kuruyemiş ve çekirdekler yönünden ağırlıklı alkali beslenme olmalıdır. Havuç ve elma favori gıdalar olup ılık suyla karıştırılan taze limon suyu bu programların vazgeçilmezidir.

Detoks programında, 45 dakikalık bir egzersiz programıyla ter atmak toksinlerden kurtulmayı hızlandırır. Saat başlarında yapılan 5 dakikalık danslar, detoks programlarının ruhu ve zihni dinlendiren en zevkli beden hareketleridir. Hafif tempolu bir yürüyüş, yüzme de bu programa dahil edilebilir.

Detoks programından sonra beslenmemizi en az yüzde 70 alkali atık bırakan, yüzde 30 asidik atık bırakan besinlerle zenginleştirmek ve besin kombinasyonlarına uymak gerekir.

Uymazsanız kirli olan bağırsaklarınız yine kirlenir, yaptığınız detoks hiç bir işe yaramaz.

Detoks, ruh, beden ve zihin sağlığı için kabul edilen bir arınma sürecidir. Vücuttaki toksin ve mukus atıkların atılımını hızlandırır, metabolizma hızını arttırır, hücre ve doku oluşumuna imkân verir. Sindirim sistemi ve sindirim organları temizlenerek gençleşir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum