• Reklam

Rusya'nın ABD'ye tepkisi protesto notasında saklı

Rusya, 74. Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılacak Rus heyetinin bazı üyelerine vize verilmemesi nedeniyle ABD'ye nota verdi

Rusya'nın ABD'ye tepkisi protesto notasında saklı
24 Eylül 2019 - 16:31 - Güncelleme: 24 Eylül 2019 - 16:32

SKANDAL DURUM

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İşler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin, 74. Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılacak Rus heyetinin bazı üyelerine vize vermediğini ileri sürdü. 

ABD'nin BM üyesi olarak, kendi yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirten Kosaçev, "Skandal bir durum, Dışişleri Bakanlığı üzerinden sert adımlar atılacak." ifadelerini kullandı. 

Kosaçev, Rus milletvekillerinin ve kendisinin de aralarında bulunduğu heyetin bazı üyelerine vize verilmediğini öne sürerek "Bu, açıklaması ve mazereti olmayan bir eylemdir. ABD'nin inisiyatifiyle oluşan bu durum, ikili ilişkilerimizi bozuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kosaçev, vizelerinin reddedilmediğini, heyet üyelerine pasaportların verilmediğini sözlerine ekledi.

RUSYA ABD'NİN MOSKOVA TEMSİLCİSİNE PROTESTO NOTASI VERDİ

Rusya, 74. Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılacak Rus heyetinin bazı üyelerine vize verilmemesi nedeniyle ABD'ye nota verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York şehrinde gerçekleşen 74. Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna çok sayıda Rus diplomat da katıldı. ABD tarafından bazı Rus diplomatlara vize verilmemesi, Rusya tarafından tepkiyle karşılandı. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'un açıkladığı olaydan sonra Rusya tarafından ABD'ye çok sert bir dille nota verildi. Ryabkov yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya konsolosunun Rus Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını ve ABD'ye çok sert bir şekilde nota verildiğini söyledi.

ABD'yi sözlü olarak da eleştiren Ryabkov, "Bir bütün olarak şu soru karşımıza çıkıyor. ABD, BM toplantısına ev sahipliği yapma yükümlülükleriyle kendi politikalarını nasıl birbirinden ayırt edemez? Birçok durumda olduğu gibi ABD'nin yine BM'nin yükümlülüklerini de dikkate almadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

(AA alıntı yapıldı)

YORUMLAR

  • 0 Yorum