Sahte içki, sahte imam, sahte vali derken şimdi de sahte futbolcu!

    Denizli Amatör Futbol Liği'nde Ali Karaman adlı oyuncunun yerine Mehmet Eşbak adlı oyuncu oynatıldı. Oynatan yönetici 2 ay, futbolcular 8'er maç ceza aldı.

    Sahte içki, sahte imam, sahte vali derken şimdi de sahte futbolcu!
    07 Aralık 2019 - 15:30

    Denizli Amatör Futbol'da İl Disiplin Kurulu kararları açıklandı.
    01.12.2019 tarihinde Şirinköy Stadı’nda oynanan ve Bozkurt Belediyespor'un 4-2 kazandığı Şirinköyspor-Bozkurt Belediyespor 1. Amatör Küme B Grubu müsabakasında Bozkurt Belediyespor’un esame listesinde yazılı olan 14 forma numaralı 3541780 lisans nolu Ali Karaman’ın yerine, Mehmet Eşbak’ın oynadığına dair Şirinköyspor’un yaptığı itiraz İl Disiplin Kurulu’nda değerlendirildi.
    Değerlendirme neticesinde, hakem ile fotoğrafı çekilen oyuncunun esame listesindeki Ali Karaman olmadığı, en son lisansı Yukatel Denizlispor’un altyapısında görülen Mehmet Eşbak isminde ki oyuncunun olduğu anlaşıldı. Belgelerin haksız kullanımı Futbol Disiplin Talimatı 47. maddesinin ihlal edildiği anlaşıldığından, ilgili müsabakada Bozkurtspor Belediyespor’un hükmen mağlubiyetine, 3 puan tenziline karar verildi.
    İl Disiplin Kurulu, eyleme iştirak eden Ali Karaman ve Mehmet Eşbak’a 8’er maç ceza, ilgili müsabaka esame listesinde ismi bulunan yönetici Ufuk Elkama’ya ise 2 ay hak mahrumiyeti cezası verildi. Elkama, 2 hafta önce de oyun alanına girme ve sportmenliğe aykırı hakaretten 7 gün ceza almıştı. Yatağanspor ve Kelekçi Gençlikspor'un sezon başında ligden çekilmesiyle ligden düşmenin olmadığı B Grubunda, 7 maçta 1 beraberliği ve rakibi sahaya çıkmadığı için 3-0 hükmen bir galibiyeti bulunan Bozkurt Belediyespor'un 4-2 kazandığı Şirinköy maçında aldığı 3 puanı silindiği için, 10 takımlı grupta 4 puanla 8.sırada yer aldı. (Selahattin Alp)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum