• Reklam

Samsung Galaxy Tab S6 HDR10+ teknoloji dünyasında bir ilki gerçekleştirdi

Samsung’un en yeni amiral gemisi tableti Galaxy Tab S6, tablet piyasasıne bir ilkle giriş yaptı. Snapdragon 855 işlemcisini kullanan Android tabanlı cihaz, yapılan testler sonucunda HDR10+ sertifikasını alarak dünyada bir ilke imza attı

Samsung Galaxy Tab S6 HDR10+ teknoloji dünyasında bir ilki gerçekleştirdi
10 Ağustos 2019 - 11:36 - Güncelleme: 10 Ağustos 2019 - 12:04

 

SAMSUNG GALAXY TAB S6 HDR10+ TEKNOLOJİSİ İLE DONATILDI

Teknolojisi dünyasında ilk kez bir tablet bu sertifikaya erişti. Türkçesi yüksek dinamik aralığı olan HDR, film stüdyolarının da tercih ettiği bir fonksiyon olarak biliniyor. Çekilen fotoğrafta yer alan karanlık ve aydınlık noktaları düzenleyen bu teknoloji, Galaxy Tab S6’ya büyük bir prestij kattı.

Kapsamlı kalite testlerini başarıyla tamamlayan Samsung, her sahne için dinamik ton eşleştirmesi yapan ve görüntü oynatılırken veya fotoğraf çekilirken, sahnenin özelliklerine bağlı kalmak suretiyle, sürekli bir şekilde ince ayar yapan bir işleve sahip oldu.

SAMSUNG GALAXY TAB S6 HDR10+


HDR10’un statik doğasının aksine daha zengin ışıklandırmaları, daha canlı renkleri ve daha iyi gölgelendirmeleri bünyesinde barındıran HDR10+, Galaxy S10 için de alınmıştı. Galaxy S10, Note 10 ile birlikte bu sertifikayı alan ilk mobil cihaz olarak tarihe geçmişti.

Üç kare fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulan HDR, yeni haliyle dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Kendi resmi sitesinden bir açıklama yapan teknoloji firması, yeni nesil yüksek dinamik aralığı sağlayan video desteği hakkında bir yazı yazdı.


Yazdığı yazıda HDR10+ teknolojisinin gerçek anlamda sürükleyici bir izleme deneyimi sunma amacıyla ortada olduğunu belirten Samsung, bu sistemin parlaklık seviyelerini optimize ettiğini ve HDR video için yeni nesil ve açık bir standart olduğunu ifade etti.

SAMSUNG GALAXY TAB S6 HDR10+ ÖZELLİKLERİ GÜNDEME DAMGASINI VURDU


HDR10+ yapısının bir görüntünün rengini ve kontrastını artıran statik HDR10’dan daha iyi olduğunu açıklayan Samsung, bu hamlesi sayesinde satış rakamlarında büyük başarılar elde etmek istiyor. Qualcomm’un geliştirdiği Snapdragon 855’i kullanan tablet, yapay zeka ve 5G performansıyla öne çıkan bir işlemci ile çalışıyor.

7 nm mimarili işlemci, ekrandan parmak izi okuma konusunda 3D Sonic Sensor ile bir iş birliği içerisinde. Bu iş birliği, parmak izlerinin daha rahat bir şekilde taranmasını sağlıyor.

Ayrıca ön tarafında 8 Megapiksel kalitesiyle hizmet veren bir kamera bulunduran tablet, arka tarafında ise 13 Megapiksel çözünürlüğünde ve 5 Megapiksel çözünürlüğünde iki kamera bulunduruyor.

Yüzde 100 şarj ile on beş saate kadar kullanılabilen yeni nesil ürün, Android Pie altyapısıyla çalışıyor. Sizce Samsung’un bu stratejisi nasıl bir sonuç verecek? Galaxy Tab S6, beklenen başarılara ulaşabilecek mi? Diğer tabletlerin akıbeti ne olur?

(shiftdelete)


YORUMLAR

  • 0 Yorum