• Reklam

Sanayi Bölgesinden işsizlere iş garantili kurs

DENİZLİ'de Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, sanayicinin nitelikli iş gücüne katkı sağlamak amacı ile iş garantili 'Tekstil Model Makineci' kursu düzenledi. Kursiyerlere kurs süresince günlük 166 TL harçlık ödenirken, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler tekstil firmalarında istihdam edilecek.

Sanayi Bölgesinden işsizlere iş garantili kurs
03 Ocak 2022 - 19:34 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 19:35
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, 'Tekstil Model Makineci' kursu için İŞKUR İl Müdürlüğü, Honaz İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapılan protokolle açıldı. Protokol kapsamında 14 işsize 352 saat 'Tekstil Model Makineci' eğitimi verilecek. Eğitimler, Organize Sanayi Bölgesi DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi'nde, Tekstil Teknolojisi öğretmenleri tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilecek. Kursiyerlere kurs süresince günlük 166 TL harçlık İŞKUR tarafından ödenecek. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler ise Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren tekstil firmalarında istihdam edilecek. Böylelikle hem sanayicinin işgücü ihtiyacı karşılanıp hem de kursiyerlerin istihdamı sağlanmış olacak.

'MESLEKİ EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu'nun nitelikli iş gücü arayışında olan sanayiciyi yalnız bırakmadığını belirterek, "İŞKUR destekli 'Tekstil Model Makineci' kursumuzu açtık. Bu kursta Organize Bölgemiz firmalarımızın tekstil makineci ihtiyacını gidereceğiz. Ayrıca 14 kursiyerimize de istihdam garantisi sağlayan bir kurs açtık. Kursiyerlerin eğitim ihtiyaçlarını firmalarımız ile birlikte sağlıyoruz. Mesleki eğitim bizim için önemli. Kurs sonunda katılımcılara kursa katılım belgesi verilecek, kursiyerlerimize de İŞKUR günlük harcırah ödeyecektir. Bölgemizin insan gücü ihtiyacını karşılamaya dönük kursları her zaman açıp gençlerin istihdamını da sağlayan çalışmalara hız veriyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum