• Reklam

Shell'e 97 milyon liralık suçlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) dilekçe vererek dünya akaryakıt devi Shell’in FETÖ zanlısına arka çıktığını iddia eden İzmirli işadamı Teoman Timincioğlu, şimdi de mahkemeye başvurdu. Timincioğlu, Shell yönetimi hakkında ses getirecek bir dava açtı. 11 milyon 500 bin doların (yaklaşık 97 milyon lira) devletten kaçırılarak hibe şeklinde FETÖ üyeliğinden cezaevinde yatan A.K’ye aktarıldığını öne sürdü.

Shell'e 97 milyon liralık suçlama
26 Mayıs 2021 - 14:17 - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 - 14:29
İzmirli tanınmış işadamı, Timincioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Timincioğlu, FETÖ üyeliğinden 2 yıl 8 ay hapis yatan işadamı A.K’nin 10 benzin istasyonundan birini TMSF’den satın almıştı. Shell-Turcas bayisi olan Çamdibi’ndeki benzinliğin, 5 yıllık bayilik süresinin geçmesine karşın Shell’in tapudaki ‘bayilik şerhi’ni kaldırmaması nedeniyle istasyonu bir türlü işletememişti. Bu duruma tepki gösteren Timincioğlu geçtiğimiz aylarda CİMER’e dilekçe vererek Shell yönetimi hakkında ihbarda bulunmuştu. Konuyla ilgili mansetturkiye.com’a konuşan Timincioğlu, “Shell, FETÖ üyeliğinden yargılanan A.K’ye ciddi miktarda hibe verdi. Ayrıca akaryakıt istasyonunu da Shell bizzat işleterek 10 yıl boyunca her ay kira bedeli de ödeyecek. Bu durum yasalara aykırıdır. Yasalarımızda FETÖ’ye yardım etmek, kollamak ve finansman sağlamak suçtur. Bu nedenle hem CİMER’e başvurdum, hem de devletin ilgili 14 kurumuna konuyu aktararak hukuk mücadelesi başlattım. Sonucunu bekliyorum.” demişti.

CİMER’den gelecek sonucu beklerken araştırmalarını sürdüren ve devletin dolandırıldığına kanaat getiren işadamı Teoman Timincioğlu, şoke eden belgelere ulaştı. Müthiş bir dedektiflik sonra ele geçirdiği bu belgeleri derleyen Timincioğlu, 5 sayfalık bir dilekçe hazırlayıp, delilleriyle savcılığa başvurdu. Akıl almaz bir ‘şeytanlıkla’ devletin kurumlarından para ve vergi kaçırıldığını iddia eden Timincioğlu bu iddilarını yazıya döktü.


Shell/Turcas Petrol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, yönetim kurulu üyeleri Erdal Aksoy, Saffet Batu Aksoy, Phılıp T. Edward Sanderson, Sarah Jean  Martin, Davıd Leonard Bunch, Laura Helga Young, Abdullah KAVUK ve Şahin KAVUK ile İş Bankası Ege Kurumsal Şubesi hakkında ihbarda bulunan Timincioğlu, dilekçenin bir örneğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi. Ayrıca 13 ayrı kurumu da durumdan haberdar etti. İşte o dilekçe şöyle:
FETÖ üyeliğinden, 2 yıl 8 ay cezaevinde yatan A.K ve Ş.K, 12 Eylül 2014 tarihinde İzmir 36. Noterliği, 08133 yevmiye nolu ALACAĞIN DEVİR SÖZLEŞMESİ (TEMLİKNAME ) ile Akaryakıt İstasyonlarının SHELL & TURCAS PETROL AŞ den alacakları hibe tutarlarından 11.500.000 dolarlık kısmını Türkiye İş Bankası AŞ Ege Kurumsal Şubesinin hesabına TEMLİK etmişlerdir.



İzmir 36. Noterliği, 08133 yevmiye nolu TEMLİKNAMEDE; 2.Cİ SAYFANIN SON PARAGRAFINDA Kavuklar Akaryakıt Otomotiv İnş. San. Ve Tic. AŞ nin, Türkiye İş Bankası AŞ den “ kullandığı / kullanacağı kredilerden her türlü kredi borçlarının teminatını teşkil etmek üzere ŞİMDİDEN devrettiğimizi, temlik ettiğimiz ” ibaresi yer almaktadır.
İlgili temliknamede; ŞİMDİDEN ibaresi ile kredi hesaplarına aktarılan 11.500.000 USD normal ticari hesaplarda görülemeyip, kredi hesabında gizlenmeye çalışılmıştır. Daha kredinin kullanılıp kullanılmayacağı dahi belirsiz olan bir kredi hesabına şimdiden ibaresi ile hibe (karşılıksız bedel) aktarılarak,
 
    1. Gelir vergisi kaybına neden olunmuş, ayrıca vergi cezası, SGK ve diğer kamu ve alacaklardan gizli, planlı banka işlemi ile gizlenerek suç işlenmiştir. İlgili banka da buna göz yummuştur. Akaryakıt Dağıtım firması olan Shell & Turcas Petrol AŞ ile birlikte Ticari kredilerde, borçlu ile alacaklı banka hesaplarına bakıldığında, ticari hesapların incelenmesi göz önüne alındığında, kullanılacak olan kredilere mahsuben ŞİMDİDEN ibaresi ile güya kullanılacak kredi hesabına 11.500.000 USD gibi ciddi bir miktarın yatırılması, kredi hesaplarında böyle bir meblağın bulunamayacağı sadece müşterinin kredi kullandığı düşünülerek göz önüne alınarak planlı olarak hain fetö terör örgütü üyelerinin başvurduğu bir yasa dışı suç teşkil eden bir işlemdir. Bu yasa dışı işlemle, bankalarda ki hesaplarında para görünmeyerek, gizlenmiş olacak ve daha kredi kullanmadan ŞİMDİDEN ibaresiyle kredi kullanılacak hesapta, kredi kullanmadan, %25 gelir vergisi kaybına neden olunacak, vergi kaçırılacak, SGK ve diğer kamu alacakları da böylece gizlenen kredide ki para Merkez Bankası ve BDDK tarafından görülemeyecektir ve kredi kullanılıyor gibi gizli kredi hesabından kendi paralarının tasarruf hakkına kanunsuz olarak sahip olmuşlardır.
Ayrıca İzmir 36. Noterliği, 12 Eylül 2014 tarih ve 08133 yevmiye nolu temliknamenin 3. sayfasının 2. paragrafında;
ÖDENMESİ GEREKECEK TÜM PARA VE GELİRLERİN TAMAMININ alacağın devri (temlik) muamelesi ANINDA mevcut olduğunu, başka bir alacağın devri (temlik) sözleşmesine veya REHİN, HACİZ V.B. takyidata ya da DEVİR (TEMLİK) ENGELİNE KONU OLMADIĞINI” noterlikte beyan eden FETÖ zanlıları, “temlik muamelesi anında mevcut olduğunu” da içeren temlikname ile, kredi hesaplarına yatırılarak gizlenen ciddi miktardaki tutarın (11.500.000 USD) hiçbir surette kamu kurum ve kuruluşları ile ve üçüncü şahıslarla olan borçlarından dolayı rehin, haciz v.s. işlemlerinin yapılmasını da önlemişlerdir.
Ayrıca Kavuklar Akaryakıt Otomotiv İnş. San. Ve Tic. AŞ nin Shell & Turcas Petrol AŞ ile İstanbul Beyoğlu 13. Noterliğinde 13.08.2020 tarih ve 12485 yevmiye nolu ve yine İzmir 36. Noterliğinde 14.08.2020 tarih ve 14734 yevmiye nolu düzeltme beyanları gereğince, 09.04.2020 – 09.04.2030 tarihlerini kapsayan anlaşma yapılmıştır. Rekabet Kurulunun en fazla 5 yıl süre ile bayilik anlaşması yapılabilir hükmüne rağmen 10 yıl süre ile kanunu dolanarak, yasak anlaşma ( muvazaalı işlem) yapılmıştır. Ayrıca da yapılan anlaşmada akaryakıt istasyonlarının işletmesini Shell & Turcas Petrol AŞ yapacak ve her ay ciddi hibe miktarlarının ödenmesinin yanında her ay fetö hükümlülerine aylık finansman desteği sağlanmıştır.
Bununla birlikte sadece İzmir İli, Bozyaka İlçesi, Güneşli Mahallesi, EŞREFPAŞA 6944 ada 1 parselde bulunan akaryakıt istasyonu için ilgili tapu müdürlüğünden de görüleceği gibi bir adet istasyon için 61 milyon 774 bin lira tutar hibe verilmiştir. Ayrıca de her ay kira bedeli de ödenecektir. Diğer kiralanan Bornova Sapak Shell istasyonu için de durum aynıdır. Bu hibe tutarları ve kira bedelleri de daha önce yapılan “alacağın devri sözleşmesi (temlikname) ile kullandığı / kullanacağı kredilerden her türlü kredi borçlarının teminatını teşkil etmek üzere, ŞİMDİDEN devrettiğimizi” ibaresi ile bankaya temlik edilmiştir. Kredi hesaplarına mahsuben, bu yeni yapılan ve sadece bir istasyon için ödenen 61.774.000 TL hibe yasal olarak hesaplarında görülmemektedir. Zira benim satın aldığım akaryakıt istasyonunda ve diğer istasyonların tapu kayıtlarında vergi ve SGK borçları bulunmaktadır. Eğer resmi ticari hesapta görülseydi, Vergi Dairesi ve SGK hesaplara blokaj uygulayıp, alacaklarını tahsil edeceklerdi. Ama hibe (karşılıksız alınan) tutarları kredi hesabına mahsuben, kullanacağı / kullandığı kredilere mahsuben şimdiden ibaresi ile ticari hesaplarda görünmemekte, gizli kredi hesabında kamufle edilerek saklanmaktadır. Fetö üyeleri de, banka da, Shell & Turcas Petrol AŞ de bu hileli işlemlerle, Vergi Geliri kaybına, SGK ve Vergi borçlarının tahsiline engel olmuşlardır. Yukarıda belirtilen Noterlikte yapılan hibe tutarının 61.774.000 TL (bir adet akaryakıt istasyonu için) izi sürülerek, hangi bankaya, hangi hesaba yattığı yapılacak araştırma ve inceleme ile ortaya çıkacak, böylece FETÖ’cülerin devletimizden vergi vermeden, ciddi miktarlarda hibe alması, aylık finans desteğinin de 10 yıl sürmesi engellenecektir. Zira alınan hibe resmi hesaplarda görünse tapularda ki Vergi ve SGK borçları tahsil edileceği gibi gelir vergisi de elde edilecektir. Diğer akaryakıt istasyonlarının hibelerinin izi sürülerek hem devletimizden planlı, yasalar çiğnenerek yapılan usulsüz ve suç oluşturan, vergi gelirleri kaybına yol açan işlemler ortaya çıkacaktır. Hileli yollarla saklanan para Maliye Hazinesine girecek, ayrıca da FETÖ  üyeleri ciddi miktarlarda hibeler alarak maddi olarak ayakta kalamayacak hale geleceklerdir.
İzmir 36. Noterliğinde 03 Haziran 2014 tarih 04620 yevmiye nolu ÇERÇEVE ANLAŞMA  BAYİLİK) ile;
  1. Altındağ akaryakıt istasyonu için 1.100.000 USD hibe,
  2. Bornova Sapak akaryakıt istasyonu için 2.800.000 USD hibe,
  3. Malatya Çevre Yolu akaryakıt istasyonu için 1.100.000 USD hibe,
  4. Naldöken akaryakıt istasyonu için1.400.000 USD hibe,
  5. Şemikler akaryakıt istasyonu için 2.700.000 USD hibe,
  6. Malatya Sanayi girişi akaryakıt istasyonu için 1.210.000 USD hibe,
  7. Çamdibi akaryakıt istasyonu (benim TMSF den aldığım) için 859.000 USD hibe,
  8. Eşrefpaşa akaryakıt istasyonu için 5.640.000 USD hibe,
Shell & Turcas Petrol AŞ tarafından bayilik adı altında hibe olarak (karşılıksız bedelle) hain FETÖ terör örgütü üyeliğinden 2 yıl 8 ay cezaevinde yatan A.K ve Ş.K.’nin şirketlerine İzmir 36. Noterliği 04620 yevmiye nolu Çerçeve bayilik anlaşması ile toplam 17.978.820 USD ödenmiştir.
  1. 17.978.820 USD (2 akaryakıt istasyonu KDV leri dahil tutar) hibenin, İzmir 36. Noterliği 12 Eylül 2014 tarih, 08133 nolu temlikname ile, 11.500.000 USD lik kısmı; paravan hesaplara “kullandığı / kullanacağı kredi borçlarının teminatını teşkil etmek üzere ŞİMDİDEN devrettiğimizi“ ibaresi ile paravan olarak kullanılan kredi hesabına aktarılmıştır. Böylece ciddi hibe tutarı ticari hesaplarda görülemeyecek, Gelir Vergisi ödenmeyecek, Vergi Cezaları, SGK ve diğer borçlardan kaçırılmış olacaktır. 17.978.820 USD lik toplam hibe tutarının 11.500.000 USD lik kısmı İş Bankası kredi hesabına aktarılmış, geriye kalan hibe tutarı ise kurumunuzca paranın izi sürülerek hangi hesaplara, ne şekilde aktarılarak Vergi kaybına neden olduğunun araştırılarak bulunmasını talep ediyorum.
  • KULLANILACAK OLAN KREDİYE KARŞILIK BANKAYA TEMİNAT OLARAK PARA YATIRILIR MI..?
  • BANKAYA PARA YATIRILIP O HESAPTAN KREDİ KULLANILIR MI..?
TÜM BU USULSÜZ VE YASAL OLMAYAN BANKA İŞLEMLERİ HAİN FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ TARAFINDAN YAPILMAYA DEVAM EDİLMEKTEDİR.
 
  1. Ayrıca yeni anlaşma ile Shell & Turcas Petrol AŞ den hibe olarak Eşrefpaşa istasyonu için alınan 61.774.000 TL nin ve Bornova Sapak Shell istasyonu için alınan hibenin hangi kredi hesabına yatırılarak gizlendiğinin ortaya çıkarılması ve diğer akaryakıt istasyonları içinde alınan hibelerin hangi hesaplarda olduğunun araştırılması hem Hazinemizin gelir kaybının önlenmesine hem de hain fetö terör örgütünün finansal kaynaklarının kesilerek tamamen pasifize olmalarına sebep olacaktır.
 
  1. En son alınan hibe tutarları bankaların resmi kayıtlarında ki ticari hesaplarda görünmeyip, paravan kredi hesaplarına aktarılarak, hileli, suç teşkil eden ve Vergi kaçağına sebep olunduğu gibi hain fetö terör örgütü üyelerinin hali hazırdaki tapularının üzerlerinde bulunan Vergi, SGK vs kurum borçları tahsil edilememektedir. Hem Devletimiz Vergi kaybına uğratılıp hemde hain fetö terör üyeleri ek finans kaynakları sağlamakta aynı zamanda ileride maddi olarak güçlenip tekrar 15 Temmuz hain darbe girişimi düşünceleri tamamen ortadan kaldırılmalıdır. 26.05.2021

MUHAN TEOMAN TİMİNCİOĞLU

YORUMLAR

  • 0 Yorum