• Reklam

'Sünger Kent İzmir' Projesine Mecbure Değirmenci'den örnek destek

Türkiye'nin en kapsamlı yağmur suyu hasadı ve su odaklı yeşil dönüşümlerini esas alan 'Sünger Kent İzmir' projesi vatandaşların da katılımıyla büyüyor. Yıllardır bahçesindeki ağaç ve bitkileri kendi biriktirdiği yağmur suyuyla büyüten Mecbure Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı başvuru sonrasında ücretsiz yağmur suyu deposuna kavuştu. İzmir'de yağmur suyu hasadı yapacak tüm doğa dostlarına örnek olan Değirmenci, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederim" dedi.

'Sünger Kent İzmir' Projesine Mecbure Değirmenci'den örnek destek
06 Ekim 2023 - 17:06 - Güncelleme: 06 Ekim 2023 - 17:10

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Başka Bir Su Yönetimi Mümkün' vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen 'Sünger Kent İzmir' projesi kapsamında 5 binaya 5 bin yağmur suyu deposunun ücretsiz dağıtımına başlandı. Projeyle İzmir'in 5 yıl içerisinde Sünger Kent olarak inşa edilmesi ve kentsel alanda yağmur suyu akışının yüzde 70 oranında azaltılması planlanıyor. Ayrıca yağmurun bir damlasının bile israf edilmemesi amacıyla atılan adımlarla doğadan ilham alan, iklim krizi ve susuzlukla mücadele eden bir kent oluşturulması hedefleniyor. Türkiye'nin en kapsamlı yağmur suyu hasadı ve su odaklı yeşil dönüşümlerini esas alan 'Sünger Kent İzmir' projesi vatandaşların katılımıyla büyüyor. Yıllardır bahçesindeki ağaç ve bitkileri pet şişelerde, kaplarda biriktirdiği yağmur suyuyla yetiştiren, Bornova'nın Atatürk Mahallesi'nde yaşayan Mecbure Değirmenci ücretsiz yağmur suyu deposu için başvurduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden olumlu dönüş aldı.
""
Yağmur suyu deposuna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Değirmenci, "Kaplarım vardı. Yağmur yağdığında odunluğa giriyordum, dolduruyordum, ağaçlarımı o sularla büyüttüm. Elime ne geçerse ekiyorum, büyütüyorum. Bir gün komşum, 'Sen su taşıya taşıya helak oluyorsun, müracaat et' dedi. Ben de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdum ve depom geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederim" dedi.

'HERKESE ÖRNEK OLMASI DİLEĞİYLE'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Mecbure Hanım senelerce pet şişelerde yağmur suyunu toplayarak ağaçlarını büyütmüş, toprağına bereket katmış. Artık bahçesinde yağmur suyu hasadı yapabileceği bir su deposu var. Doğanın geleceğine can suyu olan vicdanına ve bilincine sağlık. Herkese örnek olması dileğiyle" dedi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum