• Reklam

Suriye ordusu İdlib'e yaklaşıyor

Suriye ordusunun Rusya'nın da hava desteğini alarak El Kaide'ye bağlı grupların yerleşkesi olan İdlib kentine ilerleyişi devam ediyor. Son iki haftada kente yakın 15 yerleşke Suriye ordusunun himayesine geçti.

Suriye ordusu İdlib'e yaklaşıyor
13 Mayıs 2019 - 14:24 - Güncelleme: 13 Mayıs 2019 - 14:25

Suriye ordusunun geçen haftadan bu yana İdlib ilerleyişi devam ediyor. El Kaide’ye bağlı grupların yerleşke haline getirdiği İdlib için ordunun son olarak kentin idari sınırlarına dek yaklaştığı kaydedildi. 

Suriye ordusu Rusya’nın hava desteğini de alarak geçtiğimiz hafta Suriye El Kaide’si olarak bilinen Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) unsurlarının yer aldığı İdlib ve civarındaki vilayetlerden oluşan bölgenin güney kanadına yönelik kara operasyonu başlatmıştı.

İdlib sınırına yakın El Çenabire köyü, Osman Tepesi, Kefrenbude ilçesi, Madik Kalesi beldesi, El Şeria, El Tüveyne, El Kirkat ve Bab Et Taka köyleri kurtarılmıştı.

Türkiye, Suriye Ordusu’nun İdlib operasyonunun önüne geçmek amacıyla uzun bir süredir Rusya’yla vardığı mutabakat gereği “gerginliği azaltma bölgeleri” ile İdlib’de faaliyet yürütüyor.

Suriye ordusu ise Halep, Şam, Dera ve Kuneytra cephelerinden sonra bir süredir İdlib operasyonu için hazırlıklar yürütüyordu.

Bölgeden gelen son bilgiler, iki haftada kente yakın 15’ten fazla yerleşkenin Suriye ordusunun egemenliğine geçtiği yönünde. Rusya’nın da bölgeye yakın Hmeymim Hava Üssü’nün güvenliğini sağladığı biliniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum