• Reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni hibe projesi müjdesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu üzerinden IPARD programı kapsamında kırsal kalkınmaya sağlanan destekler sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni hibe projesi müjdesi
12 Ağustos 2019 - 11:28

"Bir kısmı ulusal fonlardan oluşan IPARD Avrupa Birliği kırsal kalkınma hibeleri kapsamında, son 8 yılda 14 binden fazla projeye 4 Milyar TL hibe desteği sağlandı. Bu hibeler ile kırsalda 10 milyar TL’lik yatırım hayata geçirilirken, 60 bin yeni istihdam oluşturuldu.

İlk etapta hayvancılık ve işleme-pazarlama sektörlerinde değerlendirmeleri tamamlanan 79 proje ‘Proje Değerlendirme ve Seçim Komisyonu’ tarafından onaylandı ve hibe sözleşmelerinin imzalanma süreci başladı. Bu 79 projeye toplam 63 Milyon TL hibe sağlanacak. Bu hibeler sayesinde kırsalda yaklaşık 134 milyon TL’lik yatırım yapılması öngörülüyor.

Ağustos ayının sonuna kadar projelerin alımına devam edilecek. Destek alacak diğer grupların da Eylül ve Ekim aylarında açıklanması öngörülürken, onların da hızla yatırıma geçmeleri sağlanacak”

Açıklanan projelerin; 43 adedi besi çiftliği yatırımı, 23 adedi süt çiftliği yatırımı, 7 adedi broyler yatırımı, 2 adedi süt işleme yatırımı, 1 adedi kanatlı eti işleme yatırımı, 3 adedi soğuk hava deposu projesi.

Onaylanmış projeler kamuoyuna açıklandı. öğrenmek için linki tıklayınız

BURAYA TIKLAYINIZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum