• Reklam

TARKEM borsaya açılıyor

TARKEM’i halka açmayı planladıklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, İzmir’de 5 bin tescilli yapının 3 bininin Kemeraltı’nda olduğunu belirterek

TARKEM borsaya açılıyor
25 Ocak 2020 - 13:58 - Güncelleme: 25 Ocak 2020 - 14:01

İzmir Medya Platformu üyesi gazeteci ve yazarlar ile buluşan TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce’den; Kemeraltı tarihi çarşısı ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Borsa’ya kote olarak TARKEM’i halka açmayı planladıklarını kaydeden Yüce, İzmir’de 5 bin tescilli yapının 3 bininin Kemeraltı’nda olduğunu belirterek, “Biz bir emlakçı değiliz. Tarihi bir hazineyi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İzmir Medya Platformu ile bir araya gelen TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, önemli açıklamaların altına imza attı. Yüce, projelerini anlatarak geleceğin Kemeraltı’sını yaratmak için çalıştıkların dile getirdi.

İzmir‘in kalbi Kemeraltı‘nı yeniden ayağa kaldırmak üzere 2012 yılında kurulan TARKEM’in bugün 162 ortak, 25 milyon lira sermaye ile çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Yüce, TARKEM’in gelecek döneme ilişkin projelerini tanıttı.

img-20200125-wa0002.jpg

YÜZDE 40 KAMU YÜZDE 60 ÖZEL SEKTÖR

Toplantıda gelecek döneme ilişkin hedeflerini açıklayan TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, şunları söyledi:

“Dört beş arkadaş bir araya geldik küçük bir para koyduk ortaya ve profesyonelleri işin başına getirdik. Dünyada bu iş nasıl olmuş, başaranlar nasıl başarmış? sorularını araştırdık. Öğrendik ki öncelik olarak kamu özel sektör iş birlikteliği sağlanmalı. Çalışma yapılacak alanlarını kalkındırmak için önce aktörlerin belirlenmesi gerektiğini saptadık. Bu sayede TARKEM gerçek anlamda ilk ve tek siyasi hiçbir baskı olmaksızın kurulmuş kamu özel sektör birlikteliği. Yüzde 40 kamu yüzde 60 özel sektör şeklinde oluşmakta. Ortaklar arasında Türkiye’de örneği bulunmayan iki sözleşme mevcut. Bu sözleşmeler ortaklık sözleşmesi ve etik sözleşmesinden oluşmakta. 17 kişiden oluşan bir yönetim kurulumuz mevcut ve 3 ayrı komisyon halinde faaliyet gösteriyoruz. Şirket olarak bırakın kar payını harcırah yönetmeliğine bile sahip değiliz."

img-20200125-wa0001.jpg

"AMACIMIZ İZMİR’E ESKİ İTİBARINI TESLİM ETMEK"

“Ben burada büyüdüm. Bize siz burayı soylulaştıracaksınız diyorlar. Burası zaten soyluydu. Biz sadece buraya eski itibarını iade etmeye çalışıyoruz. Defalarca diyoruz ki, biz burayı yerinde ve üzerinde iyileştireceğiz, yıkmayacağız, restore edeceğiz. Mevcudu korumaya çalışıyoruz. Benim parayla pulla ilgim kalmadı. Hiçbir şekilde ekonomik bir kaygımız beklentimiz yok amacımız ve arzumuz İzmir’e eski itibarını teslim etmek.

"BORSAYA GİRECEĞİZ"

Henüz daha gelirimiz yok. Fatura defterimiz dahi yok, bir kuruş gelirimiz olmadı. Üç yıl içerisinde şirketi halka açacağız, borsaya gireceğiz. Hisselerimizin değer kazanmaması mümkün değil. İstesek de istemesek de bir takım gayrı menkuller ediniyoruz. Dolayısı ile şirket değerlenecek, arzu eden borsada hissesini satar çıkar. Biz o çıkış yolunu bir şekilde açacağız. Dünyanın hiçbir yerinde valiler, belediyeler, oda başkanları, rektörler bir araya gelip bir vakıf kurmamışlar. Böyle bir örnek yok. Biz emlakçı değiliz. Biz insanlara “Allah rızası için mülkünüzü satmayın” diye yalvarıyoruz. Burası değerlenecek, yerinizde kalın diyoruz. Gerekirse restorasyon masraflarınıza katkıda bulunalım, destek verelim diyoruz. Niyetimiz Kemeraltı gelişirken insanların da burada kalması.”

"12 PROJE TAMAMLANDI 26 PROJE SIRADA"

Toplantının devamında TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, 2012 yılından bu yana yaptıkları çalışmalar ve hayata geçirdikleri projelerle ilgili olarak detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Kemeraltı’nda Havralar, Kestelli ve Basmane–Hatuniye olmak üzere üç ana çalışma bölgesi oluşturduklarını kaydeden İneler, şirketin vizyonunu anlatarak tarihsel projelerinin alan için önemine de vurgu yaptı. İneler ayrıca, TARKEM olarak bu yıl içerisinde Kemeraltı’nda iki ayrı butik oteli hizmete açacaklarını müjdeleyerek, Kemeraltı’nı 1900’lü yılların başındaki görkemli günlerine döndürmeyi hedeflediklerini belirtti. TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, 12 projeyi tamamladıklarını ve 26 projeye de önümüzdeki dönemde başlamayı hedeflediklerini açıkladı.

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan’da TARKEM’in çalışmalarını birinci kaynaktan dinlemek istediklerini belirterek, “Tarihi bölgenin İzmir için önemi yadsınamaz. Sohbet toplantılarımızla gazeteciler ve kaynaklarımızı bir araya getiriyoruz. Bundan sonrada kentimizin ve ülkemizin dinamikleri ile buluşmaya bir araya gelmeye devam edeceğiz. TARKEM’ yönetimine bir araya gelme konusunda gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum