Taşıt trafiğine kapalı araç parkına izinli!..

    İzmir'in Alsancak semtindeki Ali Çetinkaya Bulvarı, tramvay yolu olup, araçların girişine kapalı olması rağmen, vızır vızır işlediği gibi, girilmez yolun her iki tarafından park etmiş onlarca araba var. Her yer yasak tabelaları ile dolu ama, dinleyen yok.

    Taşıt trafiğine kapalı araç parkına izinli!..
    01 Temmuz 2019 - 09:52 - Güncelleme: 01 Temmuz 2019 - 10:37

    İzmir'in Alsancak semtinde çok önemli bir cadde var; Ali Çetinkaya Bulvarı. 

    Trafiği rahatlatmak için tramvay çalışmaya başladıktan sonra bu bulvar araç trafiğine kapandı. Caddenin başından ve sonundan itibaren girilmez ve dönüş yapılamaz tabelaları asıldı. Hatta ortalarında da yüksek uyarılı araç duramaz ve park edemez levhaları da asıldı. Bulvarın girişi, Alsancak Hocazade Camii karşısından başlayıp, Atatürk Spor Salonu'na kadar gidiyor.

    Gelin görün ki, taşıt trafiğine kapalı olan bu bulvar üzerinde sağlı sollu park etmiş araçlar dolu. Girişe bile izin verilmeyen, durmanın bile yasak olduğu açıkça belirtilmiş olan bu caddede o kadar çok araç var ki, insanı hayretler içinde bırakıyor. 

    İzmir'in göbeğinde, trafik ekiplerinin vızır vızır dolaştığı bir semtte, günlerce yerinden kıpardamamış araçları görebiliyorsunuz.

    Sadece bununla da kalmıyor. Araçlar bu caddeyi normal trafiğe açıkmış gibi kullanarak, yasak tabelalarını görmelerine rağmen, açık yol gibi kullanıyor. Ne girişte bir kontrol var, ne de çıkışlarda. Ekipler zaman zaman yaptıkları kontrollerde ihlali yapanlara 1.100 TL ceza kestiklerini, ama giriş çıkışı durduramadıklarını söylüyor. 

    Yani; yasak kuralına uyulmadığı, cezanın da caydırıcı olmadığı açıkça görülüyor. Videoya ve fotoğraflara bakıldığında ihlalin boyutlara net olarak göreceksiniz.

    Onlarca kez trafik ekiplerini uyarmamıza rağmen, bugüne kadar havanda su dövdüğümüz ortada. Kimsenin ilgilendiği yok. Dükkanların önleri park etmiş araçlarla dolu iken, tramvay yanlarından geçiyor. Hatta tramvay sağ şeritten ilerlerken, karşı şeritten bir aracın rahatlıkla ilerlediğini görüyorsunuz.

    Tabelalar boşuna asılmış. Kimse de kontrol etmediği için araç sahipleri yol kenarlarını istedikleri gibi kullanıyorlar bulvarı. Bulvarı dikine kesen caddede İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir elemanı park eden araçlardan ücret alırken, onların da aklına gelmiyor bu bulvardaki ihlalleri bildirmek.

    Girilmez yolda, araçlar, motosikletler cirit atarken, tramvay da yoluna devam ediyor.

    KENT DEDEKTİFİ DİYOR Kİ;

    1- Nasıl oluyor da yasakları çiğneyenler için bir ceza sistemi kurulamıyor. O caddeye yerleştirilecek iki kamera ile bütün ihlaller önlenebilir. Ceza yemekten korkan sürücüler, mutlaka kurala uymak zorunda kalacaktır.

    2- Gün boyunca, hatta günlerce park etmiş olan araçlara nasıl olur da ceza kesilmez. Eğer kesiliryorsa da, nasıl oluyor da o araçar hala orada park etmeye devam ediyor.

    3- Ali Çetinkaya Bulvarı'nda bir kaza olursa, bunun sorumlusu ihlali yapanlar mı, yoksa ihlalin yapılmasına göz yumanlar mı sorumlu olacak.

    4- Caddeyi devamlı normal yol olarak kullanan araçlar, tramvayla bir kazaya karışsa, sorumlu kim olacak. Ceza keserek yasağı çiğneyenlere engel olamıyorsanız, başka bir formülünüz yok mu.

    5- Bulvarın arasında yayaların geçmesine izin verilen bir ara arter de var; karşılıklı iki caddeyi birbirine bağlayan. Bulvarın araç trafiğine kapalı olduğunu bilen kişiler karşıdan karşıya geçerken, ihlali yapan bir araç tarafından kaza geçirseler, sonucuna nasıl katlanacaksınız.

    6- Uyarı levhalarını koymuşsunuz. Ama uyulmadığını bilmiyorsunuz. Sadece tabelayı koymak, yasağı engellemek anlamına mı geliyor. Uymuyorlar, yüzlerce araç sokağı yasaklara aldırış etmeden kullanıyor.

    Bir kazaya meydan vermeden gereken önlemleri alın. Park etmiş araçların o bulvardan kaldırılmasını ve bir daha da girememelerini sağlayacak bir plan hazırlayın. Park alanlarını, araçların yanaşamayacağı duruma getirin.

    Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışıp, bu keşmekeşliği durdurması lazım. Yoksa. kazalar geliyorum diyor, bilginiz olsun. 


     

    YORUMLAR

    • 1 Yorum