• Reklam

Tugay, işten atılan işçiler hakkında konuştu

EBSO Meclis toplantısında Büyükşehir’den işten atılan işçiler hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Son 3 ayda 1980 kişi işe alınmış. Biz alelacele alındığını düşünüyoruz. Büyük çoğunluğu büro elemanı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin saha elemanına ihtiyacı var. Temizlik, ilaçlama, park bahçelerde çalışacak işçiler elbette alacağız. Dışarıda bağıran arkadaşlara söyledik 'çalışmak isterseniz sizi alabiliriz' dedim ancak bunları istemediler.

Tugay, işten atılan işçiler hakkında konuştu
25 Haziran 2024 - 11:23

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil TugayEBSO tarafından düzenlenen olağan meclis oturumuna katıldı. Düzenlenen oturumun öncesi Büyükşehir’den atılan işçiler Başkan Tugay’ı protesto ederken, Tugay  EBSO Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

TÜM İŞSİZLER İÇİN ÜZGÜNÜM

İşten çıkarılan ve İZTO binası önünde eylem yapan vatandaşlar hakkında da konuşan Başkan Tugay, “Beni dışarıda protesto eden 200 civarında işten çıkarılmış arkadaşımız haksızlığa uğramış gibi görünebilir. Ancak problem şu, yüz binlerce işsiz var. 10 binlerce CV var belediyede. Bu arkadaşlar ihtiyaç doğrultunda alınmış değildiler. İhtiyaç yok bu insanlara. Ancak belediye kapağı bir şekilde atmışlar. Ancak bu onların da suçu değil bu. Bana hak hukuk adalet diye slogan attıklarında kimin hakkı, kimin hukuku, kim için adalet diye sormak lazım… Bir tarafta 4,5 milyon insan var... Bir sürü işsiz insan... Bütün şehirde herkes toplansın eylem yapsın o zaman. Bu arkadaşlar 15 gün ya da 1 ay önce gibi işe alınmış alındıktan sonra ücretsiz izne gönderilmiş kişiler. Ben onların işsiz olmalarından kaynaklı çok üzgünüm. Ancak bu ülkedeki tüm işsizler için üzgünüm” dedi.

Son dönemlerde işe alınan rakamlara da değinen Tugay, “Son 3 ayda 1980 civarında kişi işe alınmış. Biz alelacele alındığını düşünüyoruz. Büyük çoğunluğu büro elemanı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin saha elemanına ihtiyacı var. Temizlik, ilaçlama, park bahçelerde çalışacak işçiler elbette alacağız. Dışarıda bağıran arkadaşlara söyledik 'çalışmak isterseniz sizi alabiliriz' dedim ancak bunları istemediler. Ben ihtiyaç olan noktaya daha fazla insan alabileceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum