• Reklam

Türk-Romen 'virüs' kardeşliği

TİAD’ın ‘Birlikteyiz Romanya’ kampanyası çerçevesinde temin edilen 2 TIR dolusu sağlık malzemesi, giysi ve diğer eşyalar törenle teslim edildi

Türk-Romen 'virüs' kardeşliği
09 Nisan 2020 - 23:34

Romanya Türk İşadamları Derneği’nin (TİAD) korona virus salgınından dolayı 30 Mart’ta açtığı ‘Birlikteyiz Romanya’ kampanyası çerçevesinde temin edilen 2 TIR dolusu sağlık malzemesi, giysi ve diğer eşyalar törenle Rumen yetkililere teslim edildi.

birlikteyiz-romanya-kampanyasi-sayfa-1.jpg

Bükreş Ulusal Arena Stadyumunda gerçekleşen ve basının yoğun ilgi göstererek canlı yayın yaptığı törene, Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, Büyükelçilik Müsteşarı Sait Kenan Evren ile Bükreş Büyükşehir Belediye Başkanı Gabriela Firea, Başkan Yardımcısı Aurelian Badulescu ve diğer Belediye yetkilileri katıldı.

birlikteyiz-romanya-kampanyasi-sayfa-7-3-1024x231.jpg

TİAD Başkanı Güven Güngör ve TİAD  başkan yardımcıları Naci Kanbay ve Ali Rıza Koska ile yönetim kurulu üyesi Alper Yollu’nun katıldığı törende teslim edilen sağlık malzemeleri, giysi ve eşyalar Bükreş Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde sağlık personelinin ihtiyacına yönelik olarak temin edildi.

Törende konuşan Büyükelçi Füsun Aramaz, yaşanan küresel korona virüsü nedeni ile gerçekleşen bu dayanışmadan memnuniyet duyduğunu, krizin başından beri Türkiye’nin her türlü kolaylığı göstererek Romanya ile dayanışma içinde olduğunu, olmaya da devam edeceğini söyledi.

birlikteyiz-romanya-kampanyasi-sayfa-7-5.jpg

Bükreş Belediye Başkanı Gabriela Firea ise törendeki konuşmasında alıkları ilk yardım olan bu dayanışmanın kendileri için anlam ve öneminin büyük olduğunu ifadeyle Büyükelçi Aramaz ve TİAD Başkanı Güngör’e teşekkür ederek, davamının geleceğini, alınan bu yardımların sağlık kurumları ile sağlık çalışanlarına verileceğini söyledi.

TİAD Başkanı Güven Güngör ise TİAD’ın kuruluşundan bu yana hep “Birlikteyiz Romanya” anlayışı içerisinde olduğunu, bundan sonra da yollarına bu anlayışla devam edeceklerini belirterek, Türk iş insanları adına toplanan yardımları teslim etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum