• Reklam

Türkiye tarihinin en görkemli kutlaması olacak

İZMİR'in kurtuluşunun 100'üncü yılı kapsamında yapılacak kutlamaların tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye tarihindeki en görkemli kutlama olacağını söyledi.

Türkiye tarihinin en görkemli kutlaması olacak
02 Haziran 2022 - 17:50 - Güncelleme: 02 Haziran 2022 - 17:51

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlamaları için hazırladıkları programı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısıyla paylaştı. Toplantısında konuşan Büyükşehir belediye Başkanı Tunç Soyer, Kocatepe'den İzmir'e 400 kilometrelik güzergahı yürüyeceklerini ve 9 Eylül'de İzmir'e ulaşacaklarını söyledi. Başkan Soyer, "Kocatepe'den İzmir'e bir zafer ve anma yürüyüşü düzenliyoruz. Bu yolculuk 14 kilometrelik bir gece yürüyüşü ile başlayacak. Kafilemiz Kocatepe'de düzenlenecek anma törenine katılacak. Sonra Kocatepe'den İzmir'e doğru yürüyeceğiz. 400 kilometrelik yolu Atalarımızın geçtiği güzergahtan geçerek tamamlayacağız" dedi.

O akşam İzmir'in gelmiş geçmiş en büyük kutlamasını Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Soyer, "Türkiye tarihinin en görkemli kutlamasını gerçekleştireceğiz. Bunu kaydedeceğiz ve belgeseli, filmi gelecek kuşaklara 100'üncü yıl hatırası olarak bırakacağımız bir miras olacak. Şubat 2023'te İkinci İktisat Kongresi'ni gerçekleştireceğiz. Kongrenin 100'üncü yılı şu nedenle çok önemli: 17 Şubat - 4 Mart'ta düzenlenen kongre, Türkiye'nin ekonomi politikalarına yön veren toplantılardan birisidir" dedi.

'İZMİR TARİHİ BİR ÜÇ GÜN YAŞAYACAK'

Başkan Soyer şöyle devam etti:

"Tüm İzmirliler'e sesleniyorum: 9, 10 ve 11 Eylül'de sakın ola İzmir'den ayrılmayın. Değerli muhtarlarım size çok iş düşüyor. İzmir gerçekten tarihi bir üç gün yaşayacak. Bunu tüm İzmirliler görsün istiyoruz. 9 Eylül'ü bugünden sonra tek bir gün olarak da kutlamayacağız. Çünkü 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu, 10 Eylül Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'e gelişidir. O nedenle bundan sonra 9 ve 10 Eylül olarak en az iki gün kutlayacağız. 100'üncü yılda tüm halkımızı kucaklayarak ve birbirimize kucaklayarak kutluyor oluşumuz tüm Türkiye'ye mesajdır."
Kutlamalar kapsamında ise 24 Ağustos ve 9 Eylül tarihleri arasında 'Zafer Yolu Etkinlikleri' kapsamında 400 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirilecek. İzmir'in bağımsızlığını simgeleyecek 100'üncü yıl adıyla anılacak modern ve teknolojik altyapıya sahip bir kütüphane kente kazandırılacak. 100'üncü Yıl Senfonik İzmir Türküleri Albüm projesi ve konseri verilecek. Hazırlanacak albümde Göksel, Feridun Düzağaç, Cem Adrian, Nil İpek, Ferman Akgül, Sinan Kaynakçı, Soner Olgun, Yaşar ve Yiğit Kara İzmir'e dair eserleri seslendirecek. Alanyalı Konağı olarak da bilinen Yemişçizade Konağı'nda 100'üncü Yıl Anı Evi kurulacak. İzmir'in kurtuluşuna kadar geçen 1230 günde yaşananlar belgeselleştirilecek. Ayrıca kentte paneller, sergiler, yarışmalar, kitap çalışmaları da düzenlenecek. 9 Eylül kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı'nda büyük bir kutlama platosu kurulacak ve iki gün boyunca devam edecek. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum