• Reklam

Üç bakan depreme ilişkin son bilgileri paylaştı

İçişleri, Sağlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanı, Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi

Üç bakan depreme ilişkin son bilgileri paylaştı
25 Ocak 2020 - 12:36

Deprem bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ortak açıklama yaptı.

Elde edilen son verileri paylaşan Bakan Soylu, Malatya Doğanyol'da 4, Elazığ'da 18 vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getirdi. Deprem olduğu andan itibaren 39 kişinin enkaz altından kurtarıldığını dile getiren Soylu enkaz altında halen 22 kişinin olduğunu söyledi.

Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgeye intikal etti.

Gece boyunca deprem bölgesinde çalışmaları takip eden üç bakan ortak açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarından satır başları:


* Deprem olur olmaz daha önce belirlediğimiz afet müdahale planı çerçevesindeki adımlarımızı attık.

* Malatya Doğanyol’da 4, Elazığ’da 18 vatandaşımız hayatını kaybetti.

* Elimizdeki temel veriler çerçevesinde hastanelerde hayati fonksiyonlarıyla ilgili bir tedirginlik yaşayacağımız bir hastamız yok.

* 398 artçı deprem oldu, bunların 13’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde.

* Deprem olduğu andan itibaren toplam 39 kişi göçük altından çıkarıldı.  22 kişinin daha enkaz altında olduğu sanılıyor.

* Adıyaman Cezaevi’nde hasar oluştu. Cezaevinin boşaltılması hususu değerlendirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasından satır başları

* Şuana kadar 22 vatandaşımızı kaybettik. Kaygı ve panik sebepleri dahil olmak üzere hastanelerimize başvuran kişi sayısı 1031 kişi oldu. 382’si yaralıydı. Bu sayı içinde takibi devam eden 128 hasta var. 34’ü yoğun bakımda.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un konuşmasından satır başları

* İçme suyu ve kanalizasyonla ilgili bölgemizde alt yapı sorunu bulunmamaktadır.

Dün gece saatlerinden itibaren bu güzel ülkemiz birliğin tüm dünyaya nasıl olması gerektiğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bu depremden bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla bu kadar az hasarla 6.8 büyüklüğünde bir depremi yaşadıysak Elazığımızda sadece 5 bina yıkıldıysa bugüne kadar aldığımız tedbirler sayesindedir

YORUMLAR

  • 0 Yorum