• Reklam

Uçak Kardeşler, üniversiteli gençleri tarım sektörüne kazandırıyor

Gençlerin yenilikçi düşünceleriyle Türkiye’yi tarımda lider konuma getirmeyi amaçlayan Uçak Kardeşler, gençleri sektöre kazandırmak için onların yolunu açmaya devam ediyor.

Uçak Kardeşler, üniversiteli gençleri tarım sektörüne kazandırıyor
16 Aralık 2022 - 18:18
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencileri Seferhisar’da bulunan Uçak Kardeşler Turunçgil Paketleme ve Depolama işletmesini ziyaret etti.
Öğrencileri karşılayan ve bizzat ilgilenen Uçak Kardeşler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, işletmenin kuruluşu ile ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra şunları söyledi:
“Gençlerimizin fikirleriyle, yapacağı işlerle ülkemiz tarımını daha ileri seviyelere taşıyacağınıza inanıyor ve onlara sonsuz güveniyoruz. Tarım sektörümüzün, özellikle yaş meyve sebze sektörümüzün istediğimiz seviyelere gelmesi için önümüzde yapılacak çok iş var, biz bu seviyeye gençlerimizle geleceğimizi biliyoruz. Birliğimizce Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programımız ile gençlerimize sürdürülebilir tarım için gerekli süreçleri kapsayan kapsamlı bir eğitim programı sunmuştuk. Aynı zamanda yine gençlerin katılımıyla yürüttüğümüz Gönüllü Son Hasat Projesinde gençlerimizin gözlerindeki ışığı, azimlerini hep birlikte gördük.”


 
Hayrettin Uçak, üniversite öğrencilerinin her sene tesise teknik gezilerde bulunduğunu, ziraat mühendislerine vizyon kazandırmak, sektörü tanıtmak için bunu her yıl yaptıklarına değindi.
 
“Böylelikle ürünlerin hangi aşamalardan geçtiğini, üretimden işlemeye depolama ve taşımaya kadar zincirin bütün halkalarını yerinde birebir işletmede görmüş oluyorlar. Pandemiden sonra tarımın önemi daha da arttı. Bunun için üretmek ve bunu kaliteli bir şekilde tüketiciye ulaştırmak çok önemli. Bu yıl bölgede mandarin rekoltesi iyiydi fakat iklim değişikliğine de bağlı olarak meyvelerin kabuğu çabuk yaşlandı, takoz meyve oranı arttı. Seferihisar, Menderes ve Selçuk ilçelerinde Satsuma mandarini, nar, ayva, şeftali ve nektarin bakımından önemli bir üretim merkezi. Burada üretilen meyvelerin önemli bir kısmı ihraç ediliyor.”


 
Başkan Uçak, “Tarımsal üretim ile ilgili bayrağı alarak daha ileriye taşınmasında, hem üretim hem de pazarlama sürecinde ziraat mühendisi adayı gençlerimize büyük görev düşüyor. Bu alanda başarılı olmak için her şeyden önce bu işi sevmeleri, sabırlı olmaları ve çok çalışmaları gerekiyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencilerinin teorik olarak derste öğrendikleri meyvelerin depolanması, işlenmesi ve paketlenmesi süreçlerini işletmemizde yerinde uygulama olarak görme, süreçleri bizzat inceleyerek öğrenmelerine katkı sunmuş olmaktan çok mutluyuz.” dedi.
 
Hayrettin Uçak, “Firma olarak eğitime her zaman destek veriyoruz bu amaçla yapılacak ziyaretlere kapımız açık. Ziraat mühendisleri sektör için çok önemli. Onların daha iyi yetişmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Firmamız değişik alanlarda faaliyet gösteriyor ve giderek büyüyor. Yeni ziraat mühendislerini bünyemize dahil ediyoruz. Gençlerimiz mezun olduktan sonra bizlerle çalışabilecek.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Şen de “Öğrencilerin Türkiye’de önde gelen firmalardan birinde ürünlerin depolanması, işlenmesi ve paketleme süreçlerini detaylı olarak görmüş olması bu konudaki bilgi ve farkındalıklarını arttırmış, eğitimlerine önemli katkılar sunmuştur. Yapılan bu tür saha ve işletme ziyaretleri, öğrencilerin gelişimi ve iş hayatına hazırlanmasında büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Hayrettin Uçak’a işletmesini öğrencilerimizin ziyaretine açtığı için çok teşekkür ederiz.” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum