UEFA temsilcisi Manşet Türkiye'ye konuştu: O soruşturma kadük kalır #UEFAsoruşturma

    Almanya ve Fransa, A Millilerin asker selamını, UEFA'ya şikayet etti. Soruşturma açmak için harekete geçen UEFA, Türkiye'den savunma istedi. Manşet Türkiye, "Soruşturmanın sonucu ne olur?" sorusunun cevabını aradı

    UEFA temsilcisi Manşet Türkiye'ye konuştu: O soruşturma kadük kalır #UEFAsoruşturma
    15 Ekim 2019 - 16:46 - Güncelleme: 15 Ekim 2019 - 17:03

    UEFA, Almanya ve Fransa'nın başvurusu üzerine Fransa-Türkiye maçında A Milli Takım'ın yaşadığı gol sevinci nedeniyle soruşturma başlattı. Arnavutluk ve Fransa maçlarında Ay-Yıldızlı futbolcuların tribünlere verdiği asker selamı krize dönüşürken, Manşet Türkiye, söz konusu soruşturmadan nasıl bir sonuç çıkabileceği sorusunun peşine düştü.

    iha-20191015aw828891-1.jpg

    Türkiye'nin deneyimli hakemlerinden olan ve halen UEFA temsilcisi olarak görev yapan bir isim, Manşet Türkiye için 'asker selamı' nedeniyle başlayan krizi değerlendirdi. UEFA'daki görevinin devam etmesi nedeniyle ismini vermek istemeyen o isim, şunları söyledi:

    "Asker selamı, Türk ordusu bünyesindeki personelin ve astların, üstlerine verdiği bir selam şeklidir. Etnik, milliyetçi ya da ırkçı bir unsur barındırmamaktadır. Bu anlamda bir sembol değildir. Normal şartlarda UEFA'nın bu başvuruyu dikkate almaması gerekiyordu. Soruşturma başladığına ve Türkiye'den savunma istendiğine göre, nasıl bir sonuç çıkabileceğine odaklanmak gerekir. Başta söylediğim gibi, askerlerin birbirlerini selamlama şeklinin, etnik, dini, milliyetçi ya da ırkçı bir tarafı yoktur. Ayrıca Türk askeri şu anda Suriye'de terörle mücadele ediyor. Futbolcuların onlara moral destek anlamda bu selamı göndermeleri kadar doğal bir durum yok. O nedenle soruşturmadan bir şey çıkmaz."

    iha-20191015aw828891-2.jpg

    OLAYIN GEÇMİŞİ: 

    Türk A Milli Futbol Takımı'nın, Arnavutluk ile oynadığı EURO 2020 grup eleme maçının son dakikasında galibiyet golünü atan Cenk Tosun, tribünleri asker selamı verdi. Cenk Tosun'un, Suriye'de devam etmekte olan Barış Pınarı Harekatı'nı yürüten Mehmetçiklere moral amacıyla yaptığı gol sevinci, Fransızlar ve Almanları rahatsız etti.

    Ay-Yıldızlıların dün grup liderliği olarak çıktığı Fransa karşılaşmasının öncesinde, sosyal medyadan 'asker selamının' yasaklanması ve Arnavutluk maçında Türkiye'nin hükmen yenik sayılması için bir kampanya başlatıldı. 

    Türkiye'nin lider olarak çıktığı ve Kaan Ayhan'ın 81. dakikada attığı beraberlik golü ve 1-1'lik sonuçla lider olarak ayrıldığı maçta da futbolcuların tribünleri asker selamı vermesi, tartışmaları büyüttü. Alman medyası skandal manşetlerle, Türk Milli Takımı'nı eleştiren haberlere yer verdi. Fransa'ya karşı oynadığımız müthiş futbolu görmezden gelen Alman Bild gazetesi, futbolcularımızın asker selamı vermesini manşetine taşıdı. Bild de küstahça bir benzetmeyle, Nazi selamı veren Bulgarlarla futbolcularımızın asker selamını yan yana kullandı.

    griezmann.jpgDÜNYA KUPASI'NI KALDIRAN GRIEZMANN DA ASKER SELAMI VERDİ

    Dünya genelinde sevinç gösterisi olarak asker selamı veren birçok futbolcu var. Bu durumun en somut örneği Fransız futbolcu Antoine Griezmann. Yıldız futbolcu, geçen yıl düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nı kazanan Fransa'nın en önemli futbolcusuydu. Griezmann, Dünya Kupası seremonisinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u asker selamıyla selamlamıştı.

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum