• Reklam

Üniversiteli gençlerin iyiliğe dönüşen tasarımları eğitime destek olacak

YAŞAR Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin, mobilya tasarımı dersi kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nı (TEGV) desteklemek amacıyla imza attıkları tasarımlar üretilmeye başlandı.

Üniversiteli gençlerin iyiliğe dönüşen tasarımları eğitime destek olacak
30 Mayıs 2022 - 12:04 - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 12:07

Yaşar Üniversitesi, TEGV ve bir firmanın ortak girişimiyle sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen 'Empatik Fikir' projesi kapsamında üretilmeye başlanan mobilyaların tanıtımı için TEGV Çiğli Eğitim Parkı'nda tören düzenlendi. Törene, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Orpak Caploonba Firması Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Orpak, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Gürel, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav, akademisyenler ve kurumlardan temsilciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, topluma katkı sağlayan bu tarz projeleri çok önemsediklerini belirterek, "Üniversitemizin bazı değerleri ve bir stratejik planı var. Bu planın en önemli sac ayaklarından biri, toplumla iç içelik ve topluma katkı. Bu proje de toplumla iç içeliğin en somut örneği. Empatiyi hayata geçirmeyi amaçlaması, tüm gelirin TEGV'e bağışlanması da çok önemli bir şey. Bu tür değer yaratan çok önemsiyoruz" dedi.

'ÇOCUKLARIN EMPATİSİYLE TASARLANDI'

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Yaşar Üniversitesi ile daha önce de birlikte projelere imza attıklarını belirterek, "Yine öğrenciler tarafından üretilen tasarımlardan bazılarını merkezimizde kullanıyoruz. Bu projede de Caploonba firmasının katılımıyla daha geniş bir kitleye ulaşabilecek bir sosyal sorumluluk projesi ortaya çıktı. Pandemi döneminde düzenlenen çevrimiçi etkinlikte çocuklarımız empati yaptılar, kendilerini kardeşlerinin yerine koydular, abla ve ağabeylerinden onlara göre tasarımlar yapmalarını istediler. Ortaya birbirinden değerli projeler çıktı" ifadelerini kullandı.

'SOSYAL SORUMLULUK FARKINDALIĞI'

Dekan Prof. Dr. Meltem Gürel ise "Bu projeyi çok önemsememizin iki ana nedeni var. Öncelikle proje, diğer paydaşlarımıza olduğu gibi öğrencilerimize de farkındalık ve sosyal sorumluluk alanında çok değerli katkı sağladı. Fakültemizin misyonu, geleceğe ışık tutan, geleceğin mekanlarını şekillendiren, alanımıza yön veren projelere imza atan, sosyal sorumluluk sahibi meslek insanları yetiştirmek. Proje endüstri ile olan iş birliği açısından da çok değerli. Edindikleri deneyimin iki yaşamlarına ışık tutacağını düşünüyoruz" dedi.

GERÇEK HAYATTAN PROJELER

Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav da bugüne kadar bölüm olarak hemen her projede bir kurum ya da kuruluşla iş birliği yaparak gerçek hayattan projeler ortaya çıkardıklarına dikkati çekerek, bu iş birliğinin de hem kendi öğrencileri hem de TEGV öğrencileri için oldukça eğitici olduğunu dile getirdi.
Ders koordinatörü Öğretim Görevlisi Sergio Taddonio ise empatinin önemini vurgulayarak bu projenin, insanların özünde olan daha büyük bir sosyal amaç için birlikte çalışmasının ürünü olarak ortaya çıktığını söyledi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum