• Reklam

Urla'da organik rüya bir yılda bitti

İzmir Urla'da yaklaşık bir yıl önce büyük umutlarla kurulmaya başlanan üretici pazarı kapandı

Urla'da organik rüya bir yılda bitti
22 Şubat 2020 - 00:42 - Güncelleme: 22 Şubat 2020 - 01:02

Bahri KARATAŞ ( KHA) 

Urla'da organik ürünlerin satılması için 19 Mart  2019' da  Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan ve dönemin CHP'li Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından açılan 'Mühtahsil Pazar’ı bir yıl dolmadan kapandı.

Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan'ın projeleri içinde yer alan Urla Mühtahsil Pazarı, büyük bir savaşın ardından,ilk kez geçtiğimiz yıl 19 Mart'ta Cumhuriyet Meydanı’nda kuruldu. Salı günleri kurulan pazarın açılışını Uslucan ile birlikte dönemin Belediye Başkanı Sibel Uyar ile 12 gün sonra yapılacak yerel seçimlerde CHP'den Belediye Başkan adayı olup kazanan ve halen FETÖ soruşutması kapsamında tutuklanan İbrahim Burak Oğuz ile CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur yaptı.

img-20200221-wa0030.jpg

BAŞKAN OĞUZ DEVAM ETTİRMİŞTİ

Oda Başkanı Muharrem Uslucan, pazarın açılmasının amacının, üretici olan üyelerin organik ürünlerini ilk elden aracı olmadan vatandaşa satılmasının,üreticinin de bu ürünleri satıp emeklerinin karşılığını alması olduğunu belirtti. Organik ürün satılması için açılan pazar, Başkanı Oğuz tarafından, belediye binasının arkasında bulunan eski pazar yerinde kurulmaya başlanmıştı.

img-20200221-wa0031.jpg

Her  Salı günü Urla Belediyesi eski Pazar yerinde kurulan üretici pazarında,yapılan denetimlerde, Hal' den mal getiren üreticilere tezgah açtırılmadı.Üç hafta önce tezgahı iptal edilen bir üretici, herkesin gözü önünde Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan' a saldırmış ve araya girenler tarafından olay daha fazla büyümeden engellenmişti.Taraflar karakola gidip birbirinden şikayetçi olmuştu.Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Önder Can' da daha önceden oda başkanına pazarda gerçek üretici olan kişilerin tezgah açılmasına izin verilmesini, aksi takdirde bu pazarın kapatılacağı uyarısını yapmıştı.

img-20200221-wa0033.jpg

USLUCAN: BURAYA KADARMIŞ

İlk etapta 100''den fazla üretici ile başlayan ve Hal'den mal getirdikleri için iptal edilenlerden sonra  tezgah sayısı 40' a düştü. Bu haftada pazarda, denetim yapan oda Başkanı Uslucan,  tüm uyarılara rağmen bazı üreticilerin yine Hal' den mal getirip sattıklarını belirledi.

img-20200221-wa0034.jpg

Bugün,Muharrem Uslucan başkanlığında toplanan Urla Ziraat Odası yönetim kurulu, oy çokluğuyla pazarın bir daha açılmaması ve kapatılmaması yönünde karar aldı.Bundan böyle pazar açılmayacak.Muharrem Uslucan konuya ilişkin olarak,  " Bu pazarın açılması için büyük uğraşlar verdim.Defalarca üreticilere ürettikleri malları sarmaları için uyardım.Ama malesef herkes bildiğini okudu.Tek üzüntüm burada gerçek ve organik ürün yetiştiren üyelerimin,kurunun yanında yaş olarak yapmaları oldu.Bu proje benim için çok önemliydi.Ama buraya kadarmış " dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum