Ve karar verildi! Evi müze olacak, o kasa açılacak

    27 Temmuz'da vefat eden Devlet eski Bakanı Işılay Saygın'ın kardeşleri ve yeğenleri vasiyet olduğu söylenen kasanın açılmasını istedi. Vasiyetinde yazmasa bile evini müze yapacaklarını dile getirdi.

    Ve karar verildi! Evi müze olacak, o kasa açılacak
    11 Eylül 2019 - 18:59 - Güncelleme: 11 Eylül 2019 - 20:13

    HASAN ÇÖLMEKÇİ / ÖZEL HABER

     

    Günlerdir İzmir'de bir tartışmadır gidiyor. İzmir'in yetiştirdiği önemli siyasetçilerden Işılay Saygın'ın vasiyeti olduğu ve evini de müze yaptırmak istediği en yakınındaki kişiler tarafından dile getiriliyor.

    Bu konudaki tüm yeni gelişmeleri, ilk Manşet Türkiye takipçileri ve okurları ilk öğrenen oldu. Işılay Saygın'ın vasiyetiyle ilgili ilk yazıyı 30 Temmuz'da bu köşeden aktardım. Üç gün önce de mirasın parasal bölümünün paylaşıldığını da önceki gün duyurdum. Dün yayınlanan yazımda da Saygın'ın mirasının mahkemelik olduğunu yazdım.

    Şimdi yine, yeni bir gelişmeyi ilk kez duyuracağım.

    eski-devlet-bakani-isilay-saygin-hastaneye-12210675-6522-amp.jpgYazılarım sonrası Işılay hanımın ailesi bana önce mesaj gönderdi, ardından da telefonla uzun uzun konuştuk. Ailenin en büyüğü olan TRT eski Bölge Müdürü Işık Saygın, rahatsızlığı nedeniyle detaylı konuşamadı ancak yeğenleri ile tüm gelişmeleri ele aldık. Verdikleri mesajlar şöyle:

    Biz kendi halinde yaşayan, paranın huzursuzluk yaratacağını bilen insanlarız. O yüzden para, miras hep korktuğumuz şeyler.

    Sağlığında Işılay halamıza zarar, laf gelmemesi için büyük çaba sarfettik, işimizle ilgili hiç bir devlet işi almadık.

    Bankadaki gizli kasanın açılmasını biz de istiyoruz.

    Açıldığında; eğer içinde vasiyetname varsa zaten yerine getirilir.

    Paralar paylaşılmış olsa bile tekrar geri alınabilir.

    Vasiyetname yoksa ya da vasiyetnamede bulunmasa bile Buca'da oturduğu evi anı-müze yapmaya kararlıyız. Anılarını yaşatacağız.

    Dava açılması, mahkemelik olmak bizi üzdü.

     

    Konuşmamızın özeti böyle.

    Bir de vakıf konusu dillendiriliyor. Ancak bu konuda Işılay hanımın vasiyeti olup olmadığıyla ilgili kendilerinin bilgisi yok. Vasiyette varsa o da yerine getirilecek.

    Şimdi herkes, gizli kasada ne olduğunu, vasiyetnamenin olup olmadığını merak ediyor.

    Önümüzdeki günlerdeki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum