Ve 'refüjkondu' yeraltına alındı

    Karşıyaka'nın göbeğinde, iskelenin karşısında orta refüje yapılan ve şubat ayı ortasında kaldırılacağı belirtilen ucube inşaat nihayet yer altına alındı.

    Ve 'refüjkondu' yeraltına alındı
    17 Şubat 2020 - 13:56 - Güncelleme: 17 Şubat 2020 - 13:59

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yeşil alan olan refüje yapılan ve yeraltına alınacağı söylenen beton yapıyla ilgili verilen süre doldu. Karşıyaka Belediyesi'nin yaptığı açıklamada Şubat ayı ortasında kaldırılacağı sözü verilen 'refüjkondu'yu kamuoyuna ilk duyuran gazeteci Çağlayan Sueli, "Bakalım kaldırılacak mı?" diye sormuştu. 

    İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, refüjde imal ettikleri yapıyı, yapılan çalışmaların ardından verilen sürede yerin altına aldı. Büyük endişe duyan Karşıyakalılar böylece rahat nefes aldı. Şimdi de bu refüjkondunun yapıldığı yerin eski halini alması için peyzaj çalışmaları yapıldı.

    refujjj-001.jpg

    Karşıyaka Belediyesi, tepki çeken refüjkondunun kaldırılacağını 21 Ocak'ta şu bildiriyle duyurmuştu:

    "DEĞERLI KARŞIYAKALILAR,
    Karşıyaka Vapur İskelesi çaprazında yer alan orta refüjde geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalar; Karşıyaka İskele, Çarşı girişi ve çevresinde, yağmur yağdığı zaman oluşan ve vatandaşlarımıza zor anlar yaşatan su birikmelerini önlemek için gerçekleştirilmektedir. 
    İZSU tarafından sürdürülen Yağmur Suyu Toplama Pompa Odası Yapımı İşi, Şubat ayı ortasında tamamlanacak, yer altına alınarak üzeri kapatılacak ve görüntü kirliliği oluşturması engellenecektir. 
    Çalışmalar süresinde yaşanacak sıkıntılar için anlayışınız' rica ediyor iyi akşamlar diliyoruz."


    YORUMLAR

    • 0 Yorum