• Reklam
Tahsin GÜZEL

Tahsin GÜZEL


YALANCININ MUMU YATSYA KADAR YANAR

09 Eylül 2024 - 10:35

İzmir Büyük şehir Belediyesinin Kentsel dönüşüm adına oluşturdugu  Ranstsal dönüşüm Koparatifleri ve organize ekipleri  yani yöneticileri  magdurların İdialarına  göre Kentsel dönüşümü  eş, dost ve yakınları için  ranta  dönüştürerek   binlerce insanı magdur ettikleri görülüyor. Otuz sekiz ayda ev sahibi yapacagız diyerek  insanları aldatmışlar  bu oluşumun ve olumsuzluğun    baş sorumluda  İzmir Büyük şehir belediyesi  ve mensubu  oldugu partinin  üst düzey kadrolarıın oldugunu  söyleniyor.

Söz konusu Belediyenin  sözde iş adamları özde siyasi yandaşlara  kurdurdugu bu  konut yapı kooparatifleri yöneticilerine ve İzmir B.Şehir Belediyesine  İthaf ediyorum ( Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bey zadeler).  Kaş yaparken iki gözü birden çıkartmışınız,  mumunuz da  gün işigında söndü, Her bir koparatifin ortagı olan vatandaş  sahip olacagı daire  için  tesbit  ve talep ettiğiniz bedelin en az yüzde 60-70 ini ödediği halde kiminde temel atılmamış, kiminde de yüzde on imalat yapılmış

Bu ne Perhis- ne lahana turşusu!!! Bu ata sözünün manası  kendi sözleriyle çelişecek şekilde davranmak,  dürst olmamak ve tutarlı davranmamaktır,  evet sizler dürüs davranmıyorsunuz . Bu organizasyonu yapanlar top yekün lahana turşusu yiyorlar burada hem belediye yetkileri hemde kooparatiflerin yöneticileri dürst davranmamışlar ve davranmıyorlar bu rezilliğe son verin insanların magduriyetini giderin .
Kooparatif uhdesinde bulunan arsa üzerine kurulur, haydi kanun cevaz veriyor diyelim  kooparatifleri  kurdurdunuz  ve  kooparatifleri mütahit yaptınız , bunu da hoş görelim!  Kooparatifler bazı vergi ve KDV den muaf  mütahit kooparatifler ortak garibanlara  % 20 artı maliyet yüklüyecekler  bunu da hoş görelim!!!  Görelim ama dört kooparatif yöneticsinin diger kooparatif yöneticileri ile organik bagları ve yakınlıklar yanında Belediyenin mensubu oldugu partinin  İzmir ve Ankara Teşkilat üst düzey yönetici,  İstanbul meclis üyesi,  partili inşaat taşoranları  ve ogullar(!)  Çogullar(!)Bu ne demek beyler! Birinci derce yakın ahbap, çavuş ilşkisi neyin nesi! Neyin fesi:

Yapı Kooparatiflerinin  genel amacı  kooparatife ortak olan hissedarlarına uygun ödeme koşulları ile evsahibi yapmaktır. Yandaş emlak komusyoncusu , pazarlayıcı hisse alım ve satıcısı ve yapıcısı  yapmak değildir.  Bütün kooparatifler tas tencere misali iç içe geçmiş,  A Koparatif yöneticisi diğer kooparatifin denetcisi yahut yöneticisi B kooparatifin yöneticisi diğer kooparatifin  mütahiti.

Dört kooparatifde tablo aynı  senorya aynı oyuncular değişsede filim aynı.  Belediyenin Mütahittliğini üstlenen kooparatiflerden olan SS. Li NOVA LİFE UZUNDERE 4 .ETAP  kooparatifin genel kuruluna bir üye temsilcisi olarak katıldım tutanaklarını inceledim gelir gider tablosuna baktım, Arsa yok Proje yok ruhsat yok kazma vurulmamış temel atılmamış ama yüklenici firma  mütahite ( 9O. Milyon avans ödenmiş umarım teminat alınmıştır, bu ne demektir beyzadeler;  arsa ve insaat yapı ruhsatı olmayan yer için bu neyin avansı.
 Önünde SS  ibaresi olan koparatifler  borçlarından dolayı koparatif mal varlıgı sorumlu olur  der  yöneticileri  teknik hatalarla kuruma edindirdikleri  borçların  hukuki sorumluluk dışında  yöneticilere  bu borçları rucu ettirmek oldukca zordur, güzel bir tarafıda kooparatif ortagı üyler kooptif  borçlarına karşı sadece  payları  nisbetinde sorumludur kooparatif  borçlerı için evine arabasına icra işlemi yapılamaz, güzel tarafı bu  ama  keyfi iş ve işlemler için kooparatifi borçlandıran zarara ugratan idarecilerin  borçlarını neden vatandaş  payı nisbetide ödesin .

Evet  bu Aslı yok yaylasında ! Masraf oldukca mükemmel, ikiyüz elli  binlira  masa sandalye, üçyüz altmış bir bin lira bilgisayar.  bir milyon üç yüz doksan beş bin lira sözde şantiye  çevre kapama ve benzeri  onlarca kalemler var,  milyonlar  harcanmış, yönetim, personel ,  izzeti ikram  giderler hariç , reklam ilan giderleride  var,  reklam ve ilan dikket cekici  neyin ilan ve reklamını yaptınız?  ikinci el satışları  için mi acaba ha birde bu kooparatifler de sınırlı sorumlu da olsa üye sayısı  sınırı açmış sonradan çogalmalar var herşey var oglu var, heyy bu işi kılıfına uydurup garip gurabayı magdur edenler köpeksiz köy bulup deyneksiz  gezecegini sanan ve   yapanın yaptığ ının yanına kar  kalacagını sananlar bu işler böyle gitmez.

Buradan yetkilileri uyarıyorum  binlerce kişinin  resmen  iyi niyet kötüye kullanılıyor, kooparatif çetesi oluşmuş hertür kanunsuzluk,usülsüzlük ve  zimmet var gerekeni yapın,  magdur  kooparatif  ortaklarınada  tavsiyem  C.  Savcılıgına suç duyurusunda bulunun,  Çevre, Şehircilik ve  iklim değişikliğiİl müdürlüğne  inceleme yaptırın, İlgili bakanlıga intikal ettirin bu topluda olur  bireyselde   olur.

Mevcut yapının bu işi çözmesi tahüt edilen konutların teslim etmesi mevcut şartlarda ve bu kadroyla mümkün değil, Devletin işe el atması kamu kurumlarının devreye sokulası  Hükümetin soruna sahip çıkarak  TOKİ ve  Belediyeyi devreye sokması gerekir. El hasıl velkelam konuya sessiz kalan  vekil tayin ettiğiniz bey zadelere de sözüm olacaktı ama uzadı  devamı yazılarımda toptan kdv li  hisselerine düşen faturları keseriz...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum