Yeni arabalı vapur için Fethi Sekin ismi öne çıktı

    Filosunu genişleten İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin denize indirdiği yeni arabalı vapura verilecek isimle ilgili; ' Pagos mu Fethi Sekin mi' çekişmesi sürüyor

    Yeni arabalı vapur için Fethi Sekin ismi öne çıktı
    17 Şubat 2020 - 12:57 - Güncelleme: 17 Şubat 2020 - 12:58

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen ay denize indirilen ve gelecek günlerde İZDENİZ’in filosuna katacağı iki yeni arabalı feribotunun ismi için internet üzerinden başlattığı anket sürüyor. Ankette, seçenek olarak Kadifekale, Pagos, Barış 35, Fazıl Say, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet isimleri verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinde, “Haydi İzmir! Seçimini yap, yeni gemilerin isimlerini sen belirle… İZDENİZ filosuna, bu yıl iki arabalı vapur daha katılıyor. Yeni gemilerin isim annesi ya da isim babası olmak istiyorsanız; 03/03/2020 akşamına kadar sürecek ankette oyunuzu kullanın. En çok oyu alacak iki tercih, yeni arabalı vapurlarımızın isimleri olacak” ifadelerine yer aldı.

    MHP TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

    Ancak, İzmir Büyükşehir’in sunduğu 6 seçeneğe MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den tepki geldi. Şahin, ankete, şehit polis Fethi Sekin’in isminin de eklenmesi çağrısında bulundu. Ülkücüler sosyal medyadan “Pagos değil Fethi Sekin” şekilnde kampanya başlatırken, İzmir’in en önemli sosyal paylaşım sitelerinden İzmir’de Çevirme Radar da devreye girdi. Çevirme Radar ve AK Partililer’in de desteğiyle öneri gündeme oturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu çağrıya sessiz kalmadı. Feribot anketine, 5 Ocak 2017 tarihinde PKK’lı teröristlerin Bayraklı’daki İzmir Adliyesi’ne saldırısını engellemek isterken şehit düşen kahraman polis Fethi Sekin’in adı da eklendi.

    406 bine yakın takipçisi bulunan İzmir’de Çevirme Radar adlı hesap ise anketin linkini paylaşıp Fethi Sekin için oy istedi. İzmirlilerin bu gelişmelerin ardından Fethi Sekin ismi üstünde yoğunlaştığı görülüyor.

     

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum