• Reklam

Yunusemre Belediyesi'nde en düşük maaş 17 bin TL olacak

MANİSA'nın Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi'nde en düşük maaşın net 17 bin TL olacağını açıkladı. Çerçi, bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatına uymanın gururunu yaşadığını söyledi. Yapılan zam belediye personeli tarafından sevinçle karşılandı.

Yunusemre Belediyesi'nde en düşük maaş 17 bin TL olacak
13 Mayıs 2023 - 20:27 - Güncelleme: 13 Mayıs 2023 - 20:28

2022 yılında asgari ücrete gelen düzeltme sonrası Yunusemre Belediyesi'nde yapılan zammın ardından 2023 yılı Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri neticesi belirlenen ücreti Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi açıkladı. Yunusemre Belediyesi Şantiyesi'nde Hizmet-İş Sendikası'nın katılımıyla gerçekleştirilen ve belediye işçilerinin Başkan Çerçi ile kahvaltı yaptığı organizasyona AK Parti Manisa milletvekili adayları Ahmet Mücahit Arınç ve Fatih Katıöz, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, Hizmet-İş 1 No'lu Şube Başkanı Rahmi Okan Polat ve daire müdürleri katıldı.

'EN DÜŞÜK ÜCRET 17 BİN TL'

Gereken bütün çalışmaların yapılıp hizmeti aksatmayacak bütçe dengesi gözetilerek bütün şartların zorlandığını ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Dün temsilci arkadaşlarımızla görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları çok net. İşçi kardeşlerimizi mağdur etmeyecek rakamlara çıkmamızı söyledi. Onun da selamlarını sizlere iletiyorum. Bu şartlar altında çalışmamızı tamamladık. İşçi kardeşlerimize yüksek bir zammı açıklamak hem bizim hem Cumhurbaşkanımızın isteğidir. 1 Temmuz'dan itibaren işçimizin eline en düşük 17 bin TL net maaş geçecek. Bütün şartlarımızı zorladık. Hayırlı uğurlu olsun. Bu yollarda beraber yürümeye devam edeceğiz. Allah bizi sizden, sizi bizden ayırmasın. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin başında. Yola devam ediyoruz inşallah" ifadelerini kullandı.
Hizmet-İş 1 No'lu Şube Başkanı Rahmi Okan Polat ise "Görüşmelerimiz 15 gün sürdü. Beklentimizin üzerinde bir rakam söyledi. Araba sürüyordum. Heyecanlandım ve kenara çektim. Gerçekten bir doktorla çalışıyorsunuz. Her derde deva bir doktor" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili adayı Ahmet Mücahit Arınç, "Çok güzel hizmetler yapmış bir belediye başkanımız var. Böyle güzel coşkulu haberleri, böyle güzel sevinçli haberleri paylaştığımız zaman biz de alnımızın akıyla bu zamana kadar nasıl yürüdüysek, bundan sonra da bu yolları birlikte yürüyeceğiz. Yunusemre Belediyemiz kurulduğu günden bu yana yaptığı hizmetlerle bizim alnımızı hep ak etti. Cumhurbaşkanımızın neferleri ve ekibi olarak da bundan sonra yine belediyelerimizin bu güzel hizmetleriyle yola devam diyeceğiz" dedi.

İşçiler adına Başkan Çerçi'ye teşekkür eden Ayşe Özer de beklediklerinin üstünde bir zamla karşılaştıkları için mutlu olduklarını belirtip, "Bizim gayretimiz, sizin gayretiniz, çok güzel bir bütün oluyoruz. Siz olmasaydınız bizim yüzümüz bu kadar gülmezdi. İyi ki varsınız. Teşekkür ederiz. Vermiş olduğunuz ücret bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum