Zakkumlu Park'ı yapamadınız gitti

    Basın Sitesi semtinde Karabağlar Belediyesi'nin yapımına başladığı 400 metrekarelik alanda bulunan Zakkumlu Park, 3.5 aydır bitirilemedi. Ayrıca park, kimse ilgilenmediği için çöplüğe de dönmüş.

    Zakkumlu Park'ı yapamadınız gitti
    05 Temmuz 2019 - 09:46 - Güncelleme: 05 Temmuz 2019 - 14:52

    İzmir'de İnönü Caddesi'ne paralel sokakta, Basın Sitesi semtinde yapımına 3.5 ay önce başlanan bir park var. Adı; Zakkumlu Park. 400 metrekarelik bir alan. Yoğun apartmanların arasında insanların biraz nefes almasına sağlayacak, ağaçlar ve oyun alanlarından oluşan küçük ama vasfı büyük bir yer burası. Proje olarak mükemmel.

     

     

    zp2.jpg

    Projenin sahibi İzmir Karabağlar Belediyesi. Gelin görün ki, bir basketbol sahası kadar alan, 3.5 aydır gerçek görevini yerine getirecek hale getirilememiş.

    Neden?

    Çünkü, kontrol eden yok. Parkın yapımını üstlenen firma, ki taşerondur mutlaka, 1 ayda rahatlıkla bitecek işi, 100 gündür yarılamayı zor başarmış. Çevredeki sakinler, 8-10 kişinin çalışmak üzere geldiğini ama 2 kişinin gerçek anlamda çalıştığını, geri kalanların çay içip, oyun oynayarak gününü geçirdiğini söylüyor. Böyle olunca da işler elbette karınca hızıyla ilerliyor. Eğer belediye yapıyorsa da, bunu bu kadar uzatmanın anlamı nedir, bilinmez.

    Fotoğraflara baktığınızda rezaletin son durumunu göreceksiniz. Olayı iyice anlayabilmeniz için bir de video ekledik. Şikayet eden Murat Ervin'in şikayetlerini de dinleme imkanına sahip olacaksınız.

    zp3.jpg

    İhaleyi alan firma, büyük ihtimalle ikinci bir firmaya vermiş işini. Hep böyle oluyor zaten.

    Eğer belediyeye ait bir projeyse, o toz toprağın, pisliklerin, çöplerin nedeni nedir.

    Her ne olursa olsun, kim takip edecek işin nasıl gittiğini. En büyük eksiğimiz zaten bu.

    Bir sürü şikayet gelmesine rağmen işin ucundan tutan bir kişi yok. 

    Parkta topraklar bir kenara atılmış, çöpler toplanmamış. Pislik götürüyor güzelim parkı. Kablolar kesilmiş bırakılmış, besbelli ki, ehil olmayan insanların eline kalmış Zakkumlu Park.

    zp4.jpg

    KAPI, PENCERE AÇAMIYORUZ

    Şikayeti yapan Murat Ervin, kapılarını pencerelerini açamadıklarını, en küçük bir rüzgarda parktaki molozların, pisliklerin evlerinin içine kadar girdiğini belirterek, “3.5 aydır bitiremediler. 3 haftadır da gelen giden yok. Aslında çok güzel bir park olacaktı. Ama bıraktığı pislik insanları çileden çıkarıyor. Kaç kez Karabağlar Belediyesi'ne şikayette bulundum. Sonuç alamadım. İşte ortamın durumunu görüyorsunuz. Çalışanların pisliğine, geride bıraktıklarına bakarsanız, sorumsuzluğun ne kadar büyük olduğunu görürsünüz” diyor.

    zp5.jpg

    KENT DEDEKTİFİ DİYOR Kİ:

    1- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Zakkumlu Park'ın bu durumuna bir an önce el atmalı. Sorumlusunu bulup, neden bitirilmediğinin hesabını sormalı.

    2- Taşeron firma neden bitiremediğini çevre halkına açıklamalı. Gecikmeden doğan şikayetler, işçilerin çalışmadığını gösteriyor. Buna ne diyecekler, bekliyoruz..

    3- Belediyede bu işe takip edecek bir mühendis yok mu. Varsa, bir zahmet yerinden kalkıp, parkın durumunu incelesin. Neden bitirilmediğini sorgulasın. Sözleşmedeki yasal süre bitmiş mi, bitmemiş mi baksın.

    4- Eğer belediye bu parkı kendi yapıyorsa, bir zahmet el atsın. Acil olarak parkın temizliği yapılsın. O çirkinlik, parka yakışır hale getirilsin. Toprakların evlerin içine girmesi engellensin.

    5- Zakkumlu Park'ın açılması sağlansın. Oyun ve yeşil alanları ile parka yakışır hale getirilsin. 

    Eğer kulak arkası yaparsanız, aynı yerde, aynı şekilde devam edeceğiz, bilginiz olsun.

    Eğer açılışı yaparsanız da, bizler de yanınızdayız.

    Görev sizin sayın Muhittin Selvitopu... 

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum